Care este cea mai bună cafea?! Trei sortimente care îți vor face diminețile mai frumoase
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Care este cea mai bună cafea?! Trei sortimente care îți vor face diminețile mai frumoase  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Care este cea mai bună cafea?! Trei sortimente care îți vor face diminețile mai frumoase / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Fie că preferi să bei cafeaua acasă sau la cafenea, este important să nu faci rabat la calitate. Chiar dacă mulți consumatori cred că doar la cafenea pot găsi o cafea de calitate superioară, acesta este de fapt doar un mit. Vrei să știi care este cea mai bună cafea pe care o poți alege? Vei afla mai multe în acest articol.

Există numeroase sortimente de cafea obținute din boabe aduse din toată lumea. Majoritatea experților în cafea sunt de părere că cele mai bune sortimente de cafea sunt cele descrise mai jos.

Cafea din Costa Rica

Boabele de cafea provenite din această zonă se remarcă printr-un gust clasic. Reputația acestui tip de cafea este dată de faptul că boabele sale sunt foarte rotunde. De asemenea, acest sortiment de cafea se remarcă prin accente de nuci și bogăție de arome.

Cafea Columbiană

Boabele extrase din arborii crescuți în Columbia sunt folosite pentru obținerea cafelei Arabica. Cafeaua provenită din această țară se remarcă prin note și arome dintre cele mai diverse. De aceea, producătorii columbieni sunt extrem de solicitați pentru tipurile de cafea pe care le cultivă, mai ales că o mare parte dintre boabe sunt culese manual. Acest procedeu face cafeaua din Columbia să fie și mai valoroasă.

Cafeaua din Jamaica

Această cafea acoperă segmentul premium, fiind una dintre cele mai scumpe. Din această țară provine cafeaua Blue Mountain. Gustul acesteia este foarte echilibrat și totodată special. De asemenea, aromele formează un corp perfect, oferindu-i o aciditate medie și foarte plăcută. Cafeaua Blue Mountain este foarte apreciată și datorită gustului catifelat și dulce. În prezent mai este cultivată doar în cinci zone care sunt certificate corespunzător, fapt ce o face foarte scumpă pentru consumatorul obișnuit, potrivit CTNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel