Care este cauza bolilor cardiace din ziua de azi
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
cord
cord

O echipă de cercetători condusă de dr. Sharon Toker, de la Universitatea din Tel Aviv, a descoperit care este cauza bolilor de inimă din zilele noastre, scrie Există o legatură directă între epuizarea profesională și bolile cardiace care sunt cauza principala a mortalității în rândul adulților.  Formarea depunerilor pe arterele coronare duc la atacurile de cord.

Dintre cei identificați ca fiind persoane cu stres mare profesional, 79% au fost găsiți cu risc crescut pentru boli coronariene, au menționat cercetătorii  în revista “Medicina psihosomatică”. Declarând rezultatele drept alarmante, dr. Toker afirmă că ele sunt mai extreme decât se așteptau și transformă epuizarea profesională în cauza principală de declanșare a bolilor de inimă cronice, înaintea fumatului, nivelului de colesterol din sange sau lipsa activității fizice.

Doctorii care au realizat cercetarea  susțin că trebuie să facem alegeri sănătoase de viață, cum ar fi mișcarea fizică, mâncare sănătoasă, să dormi minimum 8 ore pe noapte. Dar cel mai important aspect este să cauti ajutor psihologic de specialitate dacă la un moment dat cantitatea de stres de la job este prea mare. Cu anumite procedee de terapii, poți găsi mecanisme prin care să ții stresul sub control și să îți diminuezi riscul de a suferi de burnout – sindromul epuizării profesionale.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel