Care ar fi primele măsuri pe care Ponta le-ar lua ca premier
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Bogdan Chirieac i-a lansat o provocare lui Victor Ponta (Pro România): Care ar fi primele măsuri pe care le-ar lua în calitate de premier al României?

„Dacă, în luna mai, vine la dumneavoastră domnul Ciolacu și v-ar spune că partidele au hotârât să fiți prim-ministrul României, care ar fi primele trei măsuri pe care le-ați lua?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Victor Ponta.

„Nu o să vină domnul Ciolacu, m-aș bucura. Eu am o relație bună cu el. De doi ani, tot așteptăm să zică cei din PSD hai să-i întrebăm și pe cei de la Pro România, pentru că, totuși, am fost colegi cu ei. Corina Crețu, Eugen Teodorovici, care vorbește el mult și zbuciumat, dar a fost foarte bun la fonduri europene și Finanțe. Dar nu vor, că le știu pe toate...

Eu cred că premier va fi Ciolacu și sper să mă întrebe și să-i zic: Marcel, ai câteva lucruri pentru care nu trebuie să te lupți nici cu UE, nici cu NATO. Te lasă să le faci. Vezi că, în 2022, au plecat din România 30 miliarde euro pe importuri. Ia și tu primele zece importuri, vezi cum pleacă din țară 30 miliarde euro. Sunt prea mulți bani! Te rog frumos, pune pe cineva la Finanțe ca să nu ne mai împrumutăm cu 10 la sută”, a spus Victor Ponta.

Ulterior, a adăugat: „Nu rezistă nicio țară care se împrumută cu 10 la sută! Poți să o mai târâi un an, doi ani, dar, la un moment dat, pățești ca Grecia.”

„Hai să încercăm să vedem ce putem să producem în România. Ajută-i pe cei care produc mâncare în România, să nu mai importăm mâncare”, a mai zis Victor Ponta.

„Fă ceva pe zona de energie! În 2014, 2015, eram exportatori de energie și acum importăm de peste tot. Fă ceva cu zona aceasta de energie, pentru că, slavă Domnului, ne-a dat și Dumnezeu, au făcut și părinții noștri, avem și gaz. Cum putem să fim noi țara care plătește cel mai mult pe energie și își închide toate firmele din cauza facturilor la energie?!”, a subliniat Victor Ponta.

„Dacă tot te împrumuți, vezi ce faci cu dobânzile și împrumuturile. Unde bagi banii? Nu rămâne nimic după ei...”, a mai zis Victor Ponta.

Victor Ponta, interviul momentului la DC News TV

Citește și...

Riscul ca România să fie atacată. Victor Ponta: Rușii s-au cam făcut de râs în Ucraina. S-a dovedit superioritatea tehnologică a SUA

Victor Ponta a vorbit despre armele pe care le achiziționează România și despre riscurile la care e supusă țara noastră din cauza conflictului în desfășurare din Ucraina:

„E nevoie să luăm drone Bayraktar ca să-și dea Turcia acordul ca Azerbaidjanul să trimită gaze și către România.“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Eu m-aș bucura să luăm drone, pentru că s-a dovedit în războiul ăsta din Ucraina ce bune sunt dronele, iar vreo 15-20 drone costă mai puțin decât un F-16 vechi, alea de 40 de ani.  Și, oricum, cu F-16 ăla, până l-ai ridicat, Doamne ferește, să nu cadă ca MiG-ul. Eu m-aș bucura să fim mai eficienți și pe zona asta. Am înțeles că luăm submarine, sisteme, noi suntem cei mai mari cumpărători de armament. Eu nu cred că ne atacă nimeni, haideți să fim serioși“, a spus Victor Ponta.

„Nu credeți că suntem în pericol de detonare a unei bombe nucleare tactice în Insula Șerpilor, cum au spus americanii?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Și ce facem noi dacă se dă cu bomba?“, a spus Victor Ponta.

„Eu tot încerc să pun întrebarea asta, dar nu răspunde nimeni“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Eu cred că pentru că suntem în NATO, avem bază americană, nu o să ne atace nimeni. Rușii, oricum, s-au cam făcut de râs, din punct de vedere militar, cu Ucraina, sincer. S-a dovedit clar superioritatea tehnologică a SUA, superioritatea pe informații și deocamdată au probleme cu ucrainenii, nu că ne atacă pe noi. Înțeleg faptul că avem niște chestii de plătit, dar noi numai despre asta vorbim, domn’le, mai vrem vrem să mai cumpărăm ceva / stați, bă’, la rând, nu vă mai repeziți cu cumpăratul. Nu ați vrea, totuși, să faceți niște școli, niște spitale sau niște centrale?“, a adăugat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel