Urmărește emisiunea live
Carbohidrați, cantitatea potrivită în cura de slăbire
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Deși sunt puși pe lista neagră atunci când vine vorba de slăbire, carbohidrații sunt necesari pentru o viață sănătoasă. Un studiu recent reabilitează consumul de carbohidrați și indică doza recomandată. 

Conform unui studiu publicat de The Lancet Public Health, o dietă care presupune o cantitate moderată de carbohidrați prelungește viața cu circa 4 ani. Asta, în comparație cu una săracă în carbohidrați (sub 40% dintre caloriile zilnice vin din carbohidrați) și una bogată în carbohidrați (cu peste 70% dintre calorii provenind din carbohidrați).

Carbohidrații reprezintă cea mai importantă sursă de energie din alimentale consumate, fiind recomandat un aport de 50-55% din caloriile zilnice.

În cadrul studiului au fost monitorizați, timp de 25 de ani, 15.000 de americani. S-a descoperit că aceia care consumau puțini carbohidrați sau foarte mulți aveau cel mai mare risc de mortalitate. Cei din grupa celor care consumau puțini carbohidrați aveau o speranță de viață de 83 de ani, iar cei aflați la polul opus - 79 de ani.

Conform cercetării citate de Live Science, este important să consumăm carbohidrați moderat începând cu vârsta de 50 de ani, dacă vrem să ne prelungim viața cât mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel