Data publicării:

Caraş-Severin: Se reabilitează drumurile spre cele mai importante obiective turistice din judeţ

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
În judeţul Caraş-Severin se derulează în prezent o serie de lucrări de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene, în special pe cele care fac legătura cu diferite obiective turistice importante, a anunţat vineri preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

"Judeţul Caraş-Severin are un potenţial turistic deosebit, însă nu putem vorbi despre turism, dacă nu există şi infrastructură. Mă refer la drumurile din zonele turistice care, în acest moment, se află în lucrări, fie de reparaţii, fie de modernizare. O mare parte din banii alocaţi, o treime din aceşti bani, sunt pentru lucrări ce duc spre destinaţii turistice. Foarte important, de exemplu, este DJ 571F, din drumul naţional spre Eftimie Murgu, care face accesul spre morile de apă, în prezent, se execută lucrări de modernizare. În zona Semenic, au fost lucrări de amploare pe DJ 582, cel care face legătura între Slatina Timiş şi Semenic şi coboară în Reşiţa, mai ales că este un drum afectat de inundaţiile de anul trecut. Sumele investite aici nu sunt deloc mici, aproape 3,8 milioane lei, primiţi de la Guvern. Am suplimentat necesarul de bani cu încă 700 mii lei din bugetul Consiliului judeţean şi cel al Direcţiei de Drumuri Judeţene. Au fost lucrări de consolidare, turnare asfalt şi refăcut marcajul, zidurile de sprijin şi a fost tăiată vegetaţia", a declarat preşedintele CJ Caraş-Severin.

Tot în această perioadă se derulează lucrări de pietruire DJ 582 C, un drum pe care nu exista asfalt, dar care duce la un obiectiv turistic important din Caraş-Severin, şi anume, la Peştera Comarnic. Pe drumul Văliug - Crivaia au fost făcute lucrări de reparaţii, nu doar în staţiune, ci s-a mers cu covor asfaltic şi de la intersecţia spre Vila Klaus încă jumătate de kilometru, iar în funcţie de disponibilitatea financiară, acesta va continua până la fosta tabără şcolară.

De asemenea, pe DJ 582 E, Prislop Semenic este semnat contractual pentru lucrări de reparaţii. La fel şi pe DJ 608A, Caransebeş - Muntele mic, este semnat contractual pentru lucrările de reparaţii şi tot ceea ce presupune întreţinerea acestuia.

Potrivit lui Silviu Hurduzeu, în execuţie se află şi DJ 683, Zăvoi - Poiana Mărului, pe o suprafaţă de 14 mii metri pătraţi, dar şi în zona Valea Almăjului, DJ 571 acum se poate ajunge până la Sasca, în 15 minute.

Pe DJ 571 A este în execuţie, unde au loc lucrări de pietruire, iar pe DJ 571 B, drumul ce duce spre Şopotu Nou este turnat covor asflatic până la intersecţia cu localitatea Gârbovăţ.

Nu în ultimul rând, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pe DJ 571 C, în execuţie sunt 8.000 metri pătraţi de drum judeţean, pe traseul Oraviţa - Ciclova Montană - Socolari - Potoc - Petrilova - Naidăş - Zlatiţa - Câmpia - Socol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel