Caraş-Severin: Copiii din Cănicea au început cursurile într-un spaţiu privat, deşi au şcoală nouă în localitate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un număr de 21 de copii din satul Cănicea, comuna Domaşnea din judeţul Caraş-Severin, au început anul de învăţământ 2019-2020 într-un spaţiu privat, chiar dacă în localitate există o şcoală nouă, care nu a fost însă recepţionată.

'La Cănicea există o şcoală nouă, însă nu a fost făcută până acum recepţia şi, prin urmare, nu se intră şi desfăşoară cursuri. Este vorba de zece copii preşcolari şi 11 copii între clasa zero şi clasa a IV-a', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Caraş-Severin, Ioan Moatăr. Noua şcoală este aproape finalizată, însă de ani de zile aşteaptă să fie făcută recepţia. Între timp, constructorul a dat faliment, primăria este condusă de secretarul comunei, pentru că primarul şi viceprimarul au fost condamnaţi cu suspendare şi cu pierderea drepturilor de a fi aleşi, din cauza unor probleme cu APIA, iar Consiliul local a fost dizolvat în 2017.

'La şcoală nu mai trebuie investit decât foarte puţin. Mai exact, ar mai trebui montată o centrală termică şi adus mobilier. Din păcate, totul s-a tărăgănat de ani de zile, iar eu nu pot face mai nimic. Pe de altă parte, spaţiul în care învaţă acum copiii este unul care îndeplineşte toate condiţiile', a precizat, pentru AGERPRES, secretarul comunei Domaşnea, Ion Românu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel