Carantină TOTALĂ în București? Iohannis, despre ce urmează în următoarele două săptămâni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații, duminică, la Institutul Clinic Fundeni.

Întrebat de jurnaliști dacă Bucureștiul va fi carantinat, în condițiile în care localități limitrofe au intrat deja în lockdown, președintele Klaus Iohannis a făcut câteva precizări.

"Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației, în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creșterea necontrolată de cazuri, de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în așa fel încât infecția să nu se mai răspândească galopant.

Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică nu este măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect negativ măsurabil. De aceea, experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localități care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că, peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate. Deci, pandemia nu dispare, ci se reintră în cifre care corepsund mediei naționale și, în acest fel, putem să ținem epidemia sub control, acționând local și regional pentru aceasta", a declarat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel