Caracteristici de luat în considerare pentru alegerea unui frigider de calitate (P)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Caracteristici de luat în considerare pentru alegerea unui frigider de calitate
Caracteristici de luat în considerare pentru alegerea unui frigider de calitate
Frigiderul face parte din categoria selectă a aparatelor electrocasnice fără de care viața ar fi mult mai dificilă. Ne-am obișnuit să avem mereu la îndemână alimente proaspete, păstrate în condiții excelente cu ajutorul unor tehnologii și caracteristici de top, așa că fiecare dintre noi ne-am dori să ne putem folosi de un frigider cât mai performant pentru a ne bucura de un stil alimentar cât mai sănătos.

Astfel, alegerea frigiderului nu poate fi făcută oricum. Este necesar să avem în vedere o serie de caracteristici ce pot garanta o alegere cât mai reușită, iar despre câteva dintre cele mai importante aspecte ce trebuie luate în considerare în vederea achiziționării unu frigider cât mai calitativ ne-am propus să vorbim în rândurile următoare.

Dimensiunile frigiderului

Foarte multe persoane fac o greșeală comună: achiziționează un nou frigider fără a acorda prea multă atenție dimensiunilor acestuia. Această greșeală poate provoca o mulțime de bătăi de cap atunci când spațiul din bucătărie nu este foarte generos, văzându-te nevoit să faci anumite compromisuri pe care nu ți le-ai fi dorit.

Prin urmare, înainte de a-ți cumpăra un nou frigider, ar trebui să stabilești care este spațiul de care dispui pentru amplasarea acestuia. Apoi, alegerea o vei face în funcție de spațiul de care dispui.

Va mai trebui să te gândești și la spațiul de depozitare a alimentelor. Cât de multe alimente depozitezi, de regulă, în frigider? Spațiul de depozitare influențează în mod direct dimensiunile frigiderului, iar alegerea unui frigider mult mai mare decât ai nevoie de fapt poate fi greșită.

Stabilirea spațiului din interiorul frigiderului se face gândindu-te la cât de mult gătești precum și la numărul membrilor familiei tale. Nu alege un frigider mult prea mare pentru nevoile tale, pentru a evita astfel consumul de energie inutil și totodată vei economisi spațiu în bucătărie.

Poziția congelatorului

Congelatorul poate fi situat în partea superioară a frigiderului sau în cea inferioară, iar acest detaliu poate reprezenta un alt criteriu de alegere a frigiderului perfect. De exemplu, în cazul persoanelor ce au anumite probleme cu durerile de spate, un frigider cu congelatorul în partea inferioară va înrăutăți aceste probleme.

Din obișnuință și nu neapărat din motive logice, majoritatea persoanelor preferă frigiderele cu congelatorul în partea de sus. Este însă un detaliu pe care nu ar trebui să îl ignori.

Deschiderea ușilor

Dacă spațiul din bucătăria ta nu este foarte generos, ar trebui să te gândești chiar și la cele mai mici detalii pentru a o putea dota cu toate electrocasnicele necesare, fără ca anumite probleme de spațiu să își facă simțită prezența. 

În funcție de poziționarea frigiderului în bucătărie, deschiderea ușilor poate fi spre stânga sau spre dreapta, iar alegerea o vei face în funcție de condițiile de care dispui. 

Îți recomandăm să ai în vedere achiziționarea unui frigider cu uși reversibile de pe Demax, iar astfel vei putea alege direcția de deschidere a ușilor în funcție de condițiile de care dispui.

Funcții și tehnologii

În final, funcțiile și tehnologiile unui frigider fac diferența între un model de top și unul obișnuit. Tehnologia în domeniul aparatelor frigorificelor a evoluat enorm în ultimii ani, iar astfel astăzi avem la dispoziție o gamă de frigidere cu funcții și tehnologii de ultimă oră, ce contribuie la o mai bună păstrare a alimentelor.

Tehnologii precum NoFrost, NeoFrost, Cooling Fan, panoul de comandă Touch Control precum și funcția de vacanță îți vor schimba complet experiența stocării alimentelor în frigider, totul pentru o mai bună păstrare a prospețimii și a proprietăților acestora.

Clasa energetică

Consumul de energie electrică trebuie să te preocupe atunci când îți achiziționezi un aparat electrocasnic ce va funcționa 24 de ore din 24. Prin urmare, clasa energetică a frigiderului ales reprezintă un alt detaliu ce ar trebui să te preocupe. Clasa energetică „A” îți va garanta un consum redus de energie electrică, fără ca performanțele frigiderului să îi fie afectate.

Ține cont de toate aceste recomandări, iar astfel vei putea alege un frigider ce nu te va dezamăgi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel