Căprioară blocată în nămol, salvată de pompieri, în Pucioasa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro
O căprioară blocată în nămol a fost salvată de pompieri, în Pucioasa.

O căprioară blocată în nămol în zona balastierei Pucioasa, de pe malul pârăului Bizdidel, a fost salvată, luni după-amiază, de pompierii dâmbovițeni. La intervenția din jurul orei 18.10,  au participat pompierii Detașamentului Pucioasa, scrie dbonline.ro. Misiunea de salvare nu a fost una tocmai ușoară, după ce animalul speriat a devenit agitat. Cu toate acestea, căprioara a fost salvată cu bine. Căprioara a fost apoi predată paznicului unui fond de vânătoare din zonă, pentru îngrijiri medicale.

Căprioară căzută într-un bazin de apă adânc de 4 metri.

În luna mai, o altă căprioară a fost salvată după ce căzut într-un bazin de apă adânc de 4 metri. Pompierii din Blaj au fost chemați pentru a veni în salvarea ei. Nu au stat pe gânduri, și au intervenit imediat, potrivit PRO TV.  Animalul era agitat și speriat, așa că militarii au acționat cu foarte mare grijă. Misiunea a fost dusă, însă, la bun sfârșit. Un medic veterinar a preluat căprioara pentru a verifica dacă a avut de suferit, iar apoi a eliberat-o în pădure.

O căprioară a sărit în fața unui autoturism

Un alt caz nefericit a avut loc tot la începutul acestui an, când o căprioară urmărită de urs a sărit în fața unui autoturism. Din relatările lui Pavel Petrișor Rădulescu, șoferul cu pricina, căprioara era urmărită de un urs. În filmarea făcută de șofer, ursul poate fi văzut în apropierea marginii pădurii, dispărând apoi. Căprioara se odihnește lângă un gard, după goana pentru propria viață. 

Incidentul a avut loc pe DN10, pe raza satului Poieni, aproape de intersecția spre Vălenii de Munte, scrie Știri de Buzău. 

„Era 6 dimineața când am văzut această scenă. Ursul era pe urmele ei iar căprioara a fugit spre șosea ca să se salveze. Am anunțat poliția”, a declarat Pavel Petrișor Rădulescu pentru cotidianul local. 

Buzoianul a rămas pe loc până la venirea echipajului de poliție, pentru a se asigura că animalul nu va fi rănit de haitele de câini din zonă. Un medic veterinar a fost solicitat pentru a îngriji cornuta și pentru a asigura transportul în siguranță până la adăpost. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel