Capitala va găzdui sâmbătă finala Campionatului de Super Rally
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Piloţi de top se reunesc sâmbătă 26 octombrie, la Bucureşti, pentru etapa finală din Campionatul Naţional de Super Rally, care va avea loc pe un traseu special amenajat în zona Parcului Herăstrău, pe şoseaua Kiseleff, accesul publicului fiind gratuit, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

După un sezon plin de răsturnări de situaţie, caravana super rally ajunge în Capitală pentru un eveniment special, Trofeul UniCredit Leasing powered by Opel, care anunţă o grilă de start spectaculoasă.

Finala de la Bucureşti are un nou traseu, cu un grad de dificultate mai ridicat faţă de cel ales în 2018 şi o grilă de start spectaculoasă. De pe grila de start nu vor lipsi nume de marcă din România precum Titi Aur, Bogdan Marişca, Mihai Leu, Costel Căşuneanu, Costi Stratnic sau Dani Oţil. Invitat special la etapa finală din 2019 va fi austriacul Manfred Stohl, fost campion mondial de raliuri, care va concura de această dată pe o maşină electrică.

Printre automobilele de competiţie pe care publicul le va putea admira pe traseul de concurs se vor număra Ferrari 458 Challenge, Audi R8, Speed Car GT, Mitsubishi Evo, dar şi un monopost Radical SR4, pilotat de Dani Oţil.

De asemenea, trei modele R5, configurate special pentru etapele de raliuri, se vor duela pe traseul organizat pe şoseaua Kiseleff şi în zona parcului Herăstrău. Titi Aur şi Costel Căşuneanu vor pilota câte o Skoda Fabia R5, iar Bogdan Marişca, un model Ford Fiesta R5, acelaşi cu care a devenit campion naţional absolut de raliuri în 2017. Securitatea traseului va fi asigurată de marca germană Opel, marcă recunoscută pentru democratizarea tehnologiilor de siguranţă de top.

Competiţia va debuta sâmbătă 26 octombrie, începând cu ora 8:30, atunci când sunt programate manşele de calificări, în timp ce marea finală se va desfăşura între orele 15:00 şi 18:00.

Evenimentul este organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel