Capitala scapă de scumpirea gazelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gaze naturale, pretul gazelor, ANRE
Gaze naturale, pretul gazelor, ANRE
Preţul energiei termice livrate de ELCEN consumatorilor din Bucureşti nu va creşte, chiar dacă preţul gazelor naturale utilizate de ELCEN drept combustibil pentru producţia căldurii va fi majorat în septembrie, potrivit unui secretar de stat din Ministerul Economiei.

"Creşterea preţului gazelor nu va afecta preţul gigacaloriei", a afirmat secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu, într-o conferinţă de presă.

Ministerul Economiei este acţionarul majoritar al ELCEN Bucureşti, furnizorul energiei termice în Bucureşti.

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Erik de Vrijer, a anunţat marţi că preţul gazelor naturale livrate populaţiei va creşte din septembrie cu 5%, iar pentru firme majorarea va fi de 10%.

Preţul gazelor naturale livrate populaţiei se vor scumpi din septembrie cu 5%, iar pentru firme majorarea va fi de 10%, a anunţat marţi şeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) de evaluare a acordului preventiv cu România, Erik der Vrijer.

“Foile de parcurs pentru gaze şi electricitate nu s-au devansat (…). Există un mecanism în România, o formulă, care arată în cazul în care costurile cresc atunci vor trece în preţurile finale. Acestă formulă nu s-a aplicat în ultimii ani. Există aici un bagaj dificil în ajustarea preţurilor la gaze în raport cu creşterea costurilor, ceea ce ar fi trebuit dacă mecanismul ar fi fost aplicat. Aceasta reprezintă o corecţie a lipsei de ajustare a preţurilor din trecut”, a afirmat der Vrijer.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat la finele lunii iunie un calendar de creştere a preţurilor gazelor naturale. Acest calendar nu includea însă și vreo modificare a tarifelor pentru anul în curs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel