Data actualizării:
Data publicării:

Capcana în care a căzut Thomas Crooks, atacatorul lui Trump, încă din liceu. Radu Leca: Avea acest profil

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Psihologul Radu Leca a vorbit despre care ar putea fi cauzele care au făcut ca Thomas Crooks să îl împuște pe Donald Trump în ureche, la un miting electoral din Pennylvania, Statele Unite.

Thomas Matthew Crooks, un bărbat de 20 de ani, a fost omorât de agenții Secret Service, sâmbătă, după ce a deschis focul către fostul președinte Donald Trump, la un miting din Pennylvania. Foștii colegi de liceu au spus despre Crooks că a fost un om singuratic, de multe ori agresat și batjocorit. Crooks era cunoscut pentru vestimentația sa de vânătoare, că avea haine vărgate, dar și de pasiunea sa pentru jocurile video.

Totodată, Crooks nici măcar nu a apărut în albumul de absolvire al liceului, chiar dacă a primit un premiu de 500 de dolari pentru meritele sale academice. FBI a făcut publică imaginea lui Thomas Matthew Crooks. L-am contactat pe psihologul Radu Leca pentru a ne vorbi despre profilul lui Thomas Crooks și care ar fi cauzele din spatele unui asemenea gest, de a-l împușca pe Donald Trump.

Câteva elemente care să ne țină în gardă 

”Ținând cont de profilul psihologic creat de profilerii FBI și care o să apară în câteva zile în toată media, pentru acest atacator, criminal, făptaș, terorist noi putem să extragem pentru copiii noștri câteva elemente care să ne țină în gardă. În mod real avem de-a face cu un copilaș, care a locuit în spațiu virtual, în locuri tenebroase, cum se poate puncta noțiunea de dark web. Armele pe care le-a folosit au fost achiziționate din surse neclare, la fel și cele șapte gloanțe pe care le-a folosit. Avem de-a face cu o manifestare psiho-emoțională a unui subiect ce a crezut că poate schimba istoria lumii, la fel ca și Oswald, ucigașul președintelui Kennedy”, a declarat psihologul Radu Leca.

”Aparent, nu avea boli psihice, dar...”

”Avem de-a face cu o schimbare cognitivă și emoțională a unui subiect ce, aparent, nu avea boli psihice, ci doar o dorință foarte clară de a fi singur și de a controla tot ceea ce se întâmplă în jurul său. În următoarele zile, ținând cont de faptul că evenimentul s-a întâmplat de curând, vom primi, pe surse, înregistrări cu tânărul Thomas Crooks care vor dovedi faptul că avea profilul unui ucigaș. De asemenea, se vor afla și conturile de web pe care le utiliza și tipurile de jocuri pe care se juca. Aceste jocuri vor trebui să fie interzise pentru grupa de vârstă 12-16 ani, ori interzisă pe scară largă la nivel internațional!”, a mai spus psihologul Radu Leca, pentru DC News.

Citește și - "Ar fi trebuit să fiu mort", spune Donald Trump. Gestul rar care i-a salvat viața

Citește și - "Legendele nu mor niciodată!". Cât costă tricoul ”antiglonț” cu Donald Trump - Foto în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel