Data publicării:

Capacitatea umană de a inventa poate salva economia mondială

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Ființa umană este superioară pentru că are capacitatea de a crea. Capacitatea omului de a inventa noi aplicații practice este șansa către progres general și pentru o economie performantă, în special.

Potrivit specialiștilor în macroeconomie, lumea globală se confruntă cu o perioadă de criză, a cărei rezolvare nu se întrevede prea curând. Investitorii nu sunt încrezători în deciziile politice ale multor state, populația mondială a atins pragul de șapte miliarde, instituțiile financiare aplică o strategie de consolidare a capitalizării, în timp ce o mare parte a omenirii se luptă să supraviețuiască.

Scepticismul multora privind incapacitatea economiștilor de a descoperi noi soluții pentru a ieși din colaps economic a fost contrazis de Virginia, care se pare că a găsit motorul creșterii economice, acesta nefiind altul decât invenția. Acea sclipire de moment, vinovată de cele mai multe descoperiri utile omenirii, este procesul prin care mintea umană creează idei noi cu aplicări practice, nu numai pentru economie, ci și în alte domenii de interes general.

Creația minții umane este cea care generează profit, într-o proporție mult superioară investițiilor inițiale. Deși motorul economiei se bazează pe capital și forță de muncă, două coordonate care se intersectează, o invenție sau o idee genială poate declanșa o adevărată revoluție spre prosperitate, ea fiind, direct sau indirect, sursa primară a creșterii economice.

Astfel, regiunile mondiale care susțin și exploatează la maximum creația și invențiile, vor avea parte de supremație economică, cel mai elocvent exemplu fiind Silicon Valley, susține incont.ro.

Silicon Valley, fostă la origini o zonă agricolă fără realizări deosebite, lipsită de industrie sau afaceri, a devenit ulterior o regiune unde investiția în cercetare și inovație constituie metafora pentru progresul afacerilor. Nivelul redus al taxelor, legislația favorabilă în domeniul cercetării și invențiilor, precum și munca asiduă de atragere a celor mai sclipitoare inteligențe mondiale, determină atragerea marilor companii sau startup-uri, asigurând astfel progres economic regiunii.

Cu toate acestea, invenția nu se programează, nu se planifică, nu se calculează. Invenția apare în urma unei idei care se declanșează brusc și care, susținută și pusă în practică, poate interveni în rezolvarea oricărei probleme, chiar si pentru ieșirea din colapsul economic. Dacă, totuși, se va descoperi formula capacității umane de a inventa, aceasta va deveni cea mai de succes invenție din istorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel