Cantitatea de vin care crește riscul de cancer e foarte mică. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR), recomandare dacă nu vrei să ai tumori maligne / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
vin
vin
Alcoolul nu este sănătos, poate crește riscul de cancer.

Dar ce facem dacă nu ne putem lăsa de această băutură? Aflăm de la dr. Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Spitalul Clinic SANADOR.

„Recomandările ar fi ca tinerii sub 21 de ani să nu aibă acces la alcool. Alcoolul, tutunul și anumite alimente ar trebui foarte bine controlate”, a spus Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Spitalul Clinic SANADOR.

„Consumul de două unități de alcool pur pe săptămână, care în Europa înseamnă 12 grame de alcool, crește riscul apariției cancerului de sân cu 15%. Încă o băutură adăugată mai crește riscul cu 10%. Acest lucru înseamnă că trei băuturi, care nu reprezintă o cantitate enormă, pe săptămână, cresc riscul de cancer mamar.

Mesajul meu este: dacă doriți să vă reduceți riscul îmbolnăvirilor de tumori maligne, va trebui să vă limitați consumul de alcool.

Dar pot să fac și o recomandare care nu prea este etică pentru că nu prea există doza de alcool sigură, acest lucru este dovedit, dar recomandarea este să consumați alcoolul mai degrabă dispersat, pe parcursul săptămânii”, a mai zis medicul SANADOR.

„Patru doze consumate în patru zile diferite nu este egal cu patru doze consumate una după cealaltă. Patru shot-uri la o petrecere nu sunt în regulă", a mai spus Eniko Reka Fejer.

VEZI ȘI: Cea mai sănătoasă dietă. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Lista alimentelor de care să vă feriți. Cât privește cancerul de prostată, atenție la aceste produse de mâncat! - https://www.dcnews.ro/cea-mai-sanatoasa-dieta-dr-eniko-reka-fejer-sanador-lista-alimentelor-de-care-sa-va-feriti-cat-priveste-cancerul-de-prostata-atentie-la-aceste-produse-de-mancat_909829.html

CITEȘTE ȘI:   Infecția care, în zece ani, se poate transforma în cancer de col uterin. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Se previne printr-un vaccin / video - https://www.dcnews.ro/infectia-care-in-zece-ani-se-poate-transforma-in-cancer-de-col-uterin-dr-eniko-reka-fejer-sanador-se-previne-printr-un-vaccin-video_909814.html

VEZI ȘI: Metoda simplă prin care ne salvăm viața. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Nu există niciun medicament atât de eficient care să reducă incidența mortalității prin cancer - https://www.dcnews.ro/metoda-simpla-prin-care-ne-salvam-viata-dr-eniko-reka-fejer-sanador-nu-exista-niciun-medicament-atat-de-eficient-care-sa-reduca-incidenta-mortalitatii-prin-cancer_909818.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel