Data publicării:

Canotaj: Lipă - 1,7 milioane de lei costă bărcile pentru Tokyo, ministrul a promis că ne aprobă solicitarea

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, joi, că bărcile pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 costă aproximativ 1,7 milioane de lei şi a precizat că ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, i-a promis că nu îşi va încheia mandatul până nu va aproba această achiziţie.

"Este nevoie de bărcile pe care se va concura efectiv la Tokyo. Deci cele 7 calificate deja, plus cele 2 care urmează. Şi obligatoriu ne trebuie două garnituri, pentru că una va pleca din luna mai spre Tokyo, de ea ne vom folosi doar când ajungem şi noi acolo. Şi mai este nevoie de o garnitură pentru pregătire, de rezervă ca să zic aşa. Suma totală nu este mică, în jur de 1,7 milioane de lei ne costă. Dar nu e o sumă foarte mare pe care un minister să nu o poată susţine. Eu sper să se facă repede calculele ca să putem duce procedura la bun sfârşit", a afirmat Lipă.

"Am făcut solicitare la MTS pentru bărci noi, iar domnul ministru (n.r. - Bogdan Matei) a promis că nu îşi încheie mandatul până nu ne aprobă cererea. Acum mai lăsăm să respire un pic COSR pentru că nevoile noastre sunt mai mari şi am încercat să împărţim problemele. Adică o parte am cerut la MTS, iar o altă parte la COSR", a adăugat aceasta.

Oficialul FRC a menţionat că România va participa cu 9 echipaje la JO de la Tokyo, fiind sigură de calificarea bărcilor de 8+1 masculin şi feminin. "Avem destule bărci calificate la Tokyo, nu însă atât cât ne dorim, am mai lăsat şi pentru anul viitor. Deci sunt 7 bărci calificate, plus cele două cărora dorim să le asigurăm participarea anul viitor. Strategia federaţiei noastre a fost ca anul acesta să calificăm bărcile mici şi am reuşit. Am lăsat echipajele de 8+1 să se califice anul viitor. Dar dacă noi ne dorim medalii la Tokyo, eu spun că nu se pune problema calificării lor. Şi cu asta cred că am spus tot", a precizat Elisabeta Lipă.

În urma rezultatelor obţinute la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz, România a reuşit să califice şapte echipaje la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: dublu feminin vâsle categorie uşoară, dublu rame masculin, dublu rame feminin, dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin, patru rame masculin.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, împreună cu sportivii din lotul olimpic de canotaj al României, cu antrenorul coordonator Antonio Colamonici şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, au strâns, joi, gunoaiele din pădurea de lângă lacul Snagov în cadrul unei acţiuni de igienizare.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel