Candidează Joe Biden pentru un nou mandat? "Este legitim ca oamenii să se întrebe despre vârsta mea" 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Joe Biden a vorbit despre o posibilă nouă candidatură în fruntea Statelor Unite ale Americii în 2024. 

Joe Biden, cel mai în vârstă preşedinte american în funcţie, a confirmat vineri că intenţionează să-şi anunţe candidatura pentru al doilea mandat la prezidenţialele din 2024, dar nu imediat, scrie AFP.

"Intenţia mea este... a fost de la început să candidez", a spus vineri democratul de 80 de ani în cursul unui interviu pentru ABC News vineri.

Soţia sa, Jill Biden, a declarat pentru Associated Press vineri mai devreme că tot ce a mai rămas este ca el să decidă când şi unde să facă anunţul intrării în campanie. Întrebat despre acest interviu, Joe Biden a răspuns cu o glumă fără să confirme ori să infirme.

Joe Biden, nou mandat în fruntea SUA? Bilanțul ultimului examen medical



Cu toate acestea, el a precizat că nu se grăbeşte.

"Sunt, pe termen scurt, prea multe alte lucruri pe care trebuie să le terminăm înainte de a începe campania", a spus el despre reformele întreprinse de administraţia sa.

Întrebat dacă vârsta lui i-a influenţat decizia de a candida sau nu, el a răspuns: "Nu. Dar este legitim ca oamenii să se întrebe despre vârsta mea. Este complet legitim".

"Tot ce pot să spun este: "fiţi atenţi la ceea ce fac", a adăugat el, părând să facă aluzie la bilanţul primilor doi ani la Casa Albă.

Joe Biden ar urma să încheie al doilea mandat la vârsta de 86 de ani. Un examen medical efectuat săptămâna trecută a concluzionat că este "viguros" şi "apt" să-şi îndeplinească îndatoririle, relatează Agerpres. 

Biden, la B9: "Vom proteja țările din flancul estic al NATO"

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a angajat miercuri, în prezenţa secretarului general al Alianţei, Jens Stoltenberg, să protejeze ţările de pe flancul estic al NATO, afirmând că acestea reprezintă prima linie de apărare împotriva Rusiei, relatează EFE.

Biden a făcut aceste declaraţii la începutul întâlnirii desfăşurate la palatul prezidenţial din Varşovia cu liderii a nouă ţări membre ale NATO din Europa Centrală şi de Est, aşa numitul grup Bucureşti 9 (B9), format din ţările care alcătuiesc flancul estic şi care au aderat la NATO după prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Ca parte a flancului estic al NATO, vă aflaţi în prima linie a apărării noastre colective. Ştiţi mai bine decât oricine ce este în joc în acest conflict, nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru libertatea democraţiilor din întreaga Europă şi din întreaga lume, a spus Biden.

Acest grup, format din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria, a fost creat în 2015 ca răspuns la ceea ce aceste naţiuni au considerat a fi atitudinea agresivă a Rusiei după anexarea unilaterală a Peninsulei Crimeea în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel