Când visul din copilărie devine realitate. Rareș Adăscăliței, salvator la 22 de ani: E ca și cum aș fi legat la ochi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Rareș Adăscăliței și-a îndeplinit visul din copilărie / Imagine de Elias Sch. de la Pixabay
Rareș Adăscăliței și-a îndeplinit visul din copilărie / Imagine de Elias Sch. de la Pixabay
Salvator la 22 de ani, Rareș Adăscăliței și-a îndeplinit visul din copilărie. O meserie riscantă, dar fără de care tânărul nu și-ar imagina viața: cea de pompier. 

Rareș Gabriel Adăscăliței și-a îndeplinit cea mai mare dorință: să lupte cu flăcările. De peste doi ani este sergent major în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași. Nu s-a gândit nicio clipă că ar putea să facă altceva și s-a pregătit cât de bine a putut pentru ca în 2017 să fie admis la Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”, scrie BZI.

Tânărul își dorește să evolueze pe plan profesional și acum este student în anul III la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Materialelor. În vârstă de 22 de ani, Rareș practică una dintre cele mai dificile meserii, cea de salvator.

Timp de 20 de ani, Rareș Adăscăliței a avut un singur plan: să devină pompier

De când era doar un copil, Rareș Adăscăliței a fost fascinat de tot ce înseamnă meseria de pompier. Atunci doar asculta sunetul sirenelor autospecialelor, iar acum a ajuns să fie cel care le pornește. Deși e o meserie care nu poate fi făcută de oricine și care înseamnă să pui viața celorlalți pe primul loc, pentru tânărul pompier înseamnă un vis din copilărie devenit realitate.

De când eram mic, de la vârsta de 3-4 ani, îmi plac pompierii și am fost fascinat de această meserie. Încă de atunci am știut că asta îmi doresc să fac și mi-am susținut alegerea până am absolvit liceul și m-am înscris la Școala de Subofițeri. Este cea mai frumoasă meserie pe care o poate avea cineva din punctul meu de vedere.

Găsesc o satisfacție pentru că îmi place adrenalina și că iei contact cu tot felul de provocări. În lupta cu flăcările știi că pericolul te așteptă la fiecare pas și e ca și cum aș fi legat la ochi, din cauza fumului foarte dens”, spune Rareș Adăscăliței, sergent major în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.

Sursă: BZI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel