România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 08 iul, 15:04
Când vine următorul VÂRF. Rafila atrage ATENȚIA după RECORDUL de azi. "Din păcate..."
Foto: Agerpres
Prof. dr. Alexandru Rafila a reacționat după ce, astăzi, România a înregistrat un record de cazuri de COVID-19. 

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a subliniat astăzi că vârful pandemiei de COVID-19 în România va fi îndepărtat și foarte înalt dacă populația o să continue cu „comportamentul relaxat, fără să respecte măsurile de protecție”.

„Eu o să mă refer la partea medicală, la restul îmi e mai greu să mă refer pentru că n-am suficiente elemente sau poate că nu sunt suficient de obiectiv. Situația medicală este oarecum previzibilă, pentru că suntem pe un trend ascendent de vreo câteva săptămâni. Încercăm să convingem oamenii să respecte recomandările. Din păcate, există foarte multe opinii contradictorii în spațiul public, iar lucrul acesta generează, în mod evident, neîncredere. Există mulți concetățeni care optează pentru varianta simplă, adică varianta ușoară în care nu e nevoie să adoptăm nicio formă de comportament preventiv, niciun fel de măsură de protecție. Lucrul acesta se traduce într-un număr mai mare de cazuri care se înregistrează în fiecare zi”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la B1 TV.

Când vine următorul vârf

 

„Încă o dată, vârful este generat de o schimbare a comportamentului. Pentru că dacă noi o să continuăm cu comportamentul relaxat, fără să respectăm măsurile de protecție, vârful va fi îndepărtat și foarte înalt. Ori, scopul este să avem un vârf cât mai mic și cât mai apropiat, prin modificare de comportament. Nu poate nimeni să spună cum se vor comporta 20 de milioane de cetățeni din România în perioada următoare, mai ales dacă le transmitem mesaje care nu au, în niciun caz, rolul de a-i încuraja să respecte măsurile de protecție individuală, care duc la protecția colectivității”, a completat el.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro