Când va fi gata autostrada Lugoj-Deva
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Autostrada Lugoj-Deva, loturile 2,3 și 4, are preconizată o dată de finalizare. Valoarea investiției se ridică la 410 milioane de euro, potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Autostrada Lugoj-Deva va fi gata în trimestrul III al anului 2018. Este unul dintre proiectele dedicate transporturilor rutiere care au fost fazate de autorităţi pe Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Data începerii implementării proiectului este primul trimestru din 2016, iar data estimată de semnare a contractului de finanţare este ultimul trimestru al acestui an. În data de 20 octombrie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că lucrările de execuţie aferente secţiunilor C şi D (de la km 88+016 - km 99+500) din lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva au fost suspendate temporar în urma unui control al Inspectoratului de Stat în Construcţii, din cauza lipsei Autorizaţiei de Construire, potrivit economica.net

[citeste si]

"Specificăm că un impediment deosebit în realizarea unui proiect de maximă importanţă este tocmai această reluare a întregului mecanism de obţinere a Acordului de Mediu şi implicit a Autorizaţiei de Construcţie, când de fiecare dată la proiect sunt aduse modificări generate de astfel de probleme apărute în teren. În acest sens, CNADNR SA împreună cu Ministerul Transporturilor, analizând atât cazul de faţă, cât şi alte situaţii similare existente, a propus şi lucrează la realizarea unui Memorandum prin care să integreze toate instituţiile cu atribuţii în emiterea avizelor şi acordurilor pentru realizarea proiectelor din fonduri europene nerambursabile. Pe lângă modificarea Legii achiziţiilor publice, vom susţine de asemenea şi scurtarea timpilor şi corelarea activităţilor tuturor celor implicaţi, astfel încât anumite activităţi să se desfăşoare cât mai repede şi cât mai coerent", a afirmat Narcis Neaga, director general al CNADNR SA, în data de 20 octombrie.

El a subliniat că în perioada de derulare a programului POS-T 2007 - 2013 au fost întâmpinate multe situaţii similare, care au fost soluţionate în timp, şi, "tocmai din acest motiv în programul POIM dorim să avem o abordare mult mai strictă, mai fermă şi cu o eficientă ridicată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel