Când va fi extrădat Cătălin Cherecheș. Alina Gorghiu, anunț
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cătălin Cherecheș, decizia instanței
Cătălin Cherecheș, decizia instanței
Alina Gorghiu a spus când ar putea fi extrădat Cătălin Chercheș.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus când ar putea fi adus în țară primarul fugar Cătălin Chercheș. Potrivit acesteia, decizia de predare către România aparține exclusiv instanței din Germania.

VEZI ȘI: Greșeala făcută de Cherecheș în Germania. Așa au aflat polițiștii unde se află

"Atunci când mandatul european de arestare nu poate fi pus în executare în acest termen, instanța din țara în care fugarul a ajuns, în cazul acesta Germania, informează autoritatea judiciară imitentă, indicând motivele pentru care nu poate respecta termenul de 60 de zile.

Ne va informa instanța din Germania dacă procedura nu va putea fi finalizată în 60 de zile și în acest caz termenul va putea fi prelungit încă 30 de zile suplimentare. Ca atare, în orice situații, indiferent că vorbim de fugarul Chercheș în Germania, că vorbim de orice alte persoane din orice alt stat european, procedura în mod normal în 3 luni de zile ar putea fi finalizată", a spus Alina Gorghiu.

Cherecheș s-ar fi plâns că i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare

În timpul audierilor din Germania, Cătălin Cherecheș s-ar fi plâns că i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil.

VEZI ȘI: Miza lui Cherecheș în Germania. De ce refuză extrădarea- scapă prin prescriere? 7 decembrie, zi-cheie La ICCJ

"Autoritățile din Germania pregătesc transferul lui Cătălin Cherecheș de la penitenciarul Augsburg, locul unde se află acum, la cel mai mare penitenciar din Munchen, acolo unde edilul din Baia Mare va aștepta verdictul magistraților în ceea ce privește extrădarea sa. În fața judecătorilor primarul din Baia Mare a motivat refuzul procedurii simplificate de extrădare susținând faptul că pe perioada procesului în care a fost judecat pentru luare de mită, acestuia i-a fost încălcat dreptul la apărare și nu a beneficiat de un proces echitabil.

De cealaltă parte însă, avocatul care l-a reprezentat în sălile de judecată din țara noastră susține că fuga lui Cătălin Cherecheș din România este urmare a unui sfat primit greșit de către clientul său", a relatat Andreea Borboros, corespondent Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel