Când va divulga MRU propunerea FC pentru postul de premier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ungureanu11
ungureanu11

Președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat duminică seara, în emisiunea „Talk B1”, de la postul B1 TV, că numele celui propus din partea partidului său pentru a ocupa funcția de prim-ministru va fi divulgat numai după consultările de luni cu președintele Traian Băsescu și în funcție de cum decurg acestea.

„Rămâne de văzut, în funcție de consultări. Dar în niciun caz mâine nu se vorbește despre președinte.Ținta noastră strategică este 2014. Pentru anul 2014 vom propune și nume de președinte și un complement care poate să fie un premier optim. Pentru ceea ce înseamnă ziua de mâine, răspunsul îl voi da după consultări. Eu știu sigur la cine va zice nu partidul, decența mă face să nu spun numele acum”, a spus Ungureanu.

Fostul premier, actual senator ARD ales în Arad, a explicat, de asemenea, că la consultările de la Cotroceni va propune și un set de principii, menite a îmbunătăți calitatea Guvernului.

„Nu vom merge doar la consultări cu idei referitoare la numele pe care l-am propune președintelui, noi vrem să venim și cu un set de principii cu care vrem să atragem atenția asupra calității Guvernului. Aceste principii să fie aplicate candidaților la funcțiile ministeriale din Cabinet”, a mai spus parlamentarul.

Președintele Traian Băsescu se va întâlni luni, de la ora 10:00, cu partidele parlamentare pentru consultările privind desemnarea șefului viitorului Guvern.

Administrația Prezidențială a anunțat vineri că noii parlamentari ai României sunt convocați de Traian Băsescu în data de 19 decembrie, la ora 13:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel