Când se deschid terasele, restaurantele și saloanele de nunți. Documentul care spune tot: "Oamenii vor putea intra în restaurante"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Antena 3 a publicat documentul în care se arată când se vor redeschide terasele, resturantele și saloanele de nunți.

Antena 3 a obţinut în exclusivitate un draft al Ordinului ANSVSA privind redeschiderea resturantelor şi teraselor. Potrivit documentului, unităţile de alimentaţie publică ar urma să se redeschidă din 15 iunie, iar nunţile şi alte evenimente vor fi permise după 1 iulie.

Este vorba despre un Ordin realizat de specialiştii de la Ministerul Economiei şi de cei de la Ministerul Sănătăţii. Există trei etape diferite pe care le-au găsit autorităţile. În prima etapă, care începe în 1 iunie 2020, vor fi deschise, în primă fază, terasele resturantelor şi ale cafenelor. Trebuie să fie o distanţă de cel puţin 1,5 m între spătarele scaunelor aflate la mese. La o masă vor putea să stea patru sau cel mult şase persoane.

Există însă şi o excepţie: să fie oameni care se cunosc între ei, din acelaşi cerc de prieteni sau membri ai aceleiași familii, cu condiţia să fie făcută o rezervare în prealabil pentru ca managerul restaurantului să aibă o evidență clară a persoanelor care au fost acolo, astfel încât în situaţia în care apare un focar de coronavirus, să fie stabiliţi repede acei contacti direcţi şi să se poată face cât mai repede testele.

În cea de-a doua etapă, din în 15 iunie 2020, oamenii vor putea intra în restaurante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel