Când s-a născut, mama ei și-a dorit un băiat. Copilăria Prințesei Diana și relația tumultoasă cu mama ei
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Prințesa Diana este foarte cunoscută pentru căsătoria ei complicată cu regele Charles al III-lea, dar aceasta a avut o serie de alte relații tensionate de-a lungul vieții.

Din păcate, Diana a avut o relație tumultoasă și cu mama ei, Frances Shand Kydd. Deși cele două au avut o perioadă dificilă în timpul copilăriei Dianei, au reușit să se apropie în ultimii ani. Frances și-a susținut fiica în timpul căsniciei ei nefericite cu Charles și chiar a empatizat cu ea în timpul divorțului din 1996. 

Cu toate acestea, când Diana a început din nou să iasă la întâlniri, cele două femei au început să se certe constant. Tensiunile au crescut și, în scurt timp, Diana a renunțat la mama ei - așa cum făcuse cu mulți prieteni înainte.

Când s-a născut Diana, mama ei și-a dorit un băiat

Deși Prințesa Diana și mama ei s-au apropiat mai târziu în viață, relația lor a avut un început dificil. Motivul a fost că atunci când Diana s-a născut, în 1961, Frances era supusă unei presiuni uriașe pentru a avea un băiețel. Soțul ei - și tatăl Dianei - a fost John Spencer, al optulea conte Spencer. În societatea britanică de clasă superioară, având acele titluri, însemna că Frances și John trebuiau să aibă un fiu pentru a păstra nobilimea Spencer în familie.

Până la momentul în care Frances era însărcinată cu Diana, ea și soțul ei aveau deja două fiice - o dezamăgire extraordinară pentru standardele acelor vremuri.

Astfel, când Diana a venit pe lume, Morton, biograful prințesei, a spus că „a existat o consternare larg răspândită”. Aparent, această senzație de a fi o dezamăgire a bântuit-o pe Diana ani de zile. După cum a spus Morton: „Diana... a crezut că ea era copilul nedorit”.

Frances a luat-o pe Diana să locuiască cu ea în Londra

Mama Prințesei Diana poate a fost dezamăgită că a mai născut o fiică, dar asta nu înseamnă că Frances Shand Kydd a acuzat-o pe Diana că s-a născut fată. În orice caz, Frances a devenit din ce în ce mai frustrată de soțul ei, John Spencer, pentru că a supus-o presiunii de a avea un fiu. Chiar și când Frances l-a născut în sfârșit pe fratele mai mic al Dianei, Charles Spencer, în 1964, mama nu a fost fericită în căsnicia ei. 

Frances a decis să se mute la Londra pentru a fi mai aproape de iubitul ei, Peter Shand Kydd. Deși Frances avea să devină în cele din urmă cunoscută drept o persoană care își abandonează familia, ea nu și-a lăsat inițial copiii în urmă. Dimpotrivă, i-a adus cu ea pe Diana și pe Charles la Londra, în speranța că, împreună, vor putea avea un nou început.

Când Frances și John s-au despărțit oficial, Diana a locuit cu tatăl ei

În timpul sărbătorii de Crăciun din 1967, Frances s-a întors la casa lui John Spencer, pentru a petrece timp în familie cu copiii. Din păcate, Frances și John au petrecut o mare parte din vacanță certându-se, iar Frances a cerut divorțul -  care era privit cu dispreț la acea vreme. 

În ochii contelui conservator, această solicitare a fost nerezonabilă. Astfel, a decis să o pedepsească pe Frances refuzând să o lase să iasă din casă dacă nu îi lasă în urmă pe Diana și Charles Spencer.

În ziua în care Frances a părăsit casa, Diana avea doar șase ani și era complet incapabilă să înțeleagă complexitatea relației părinților ei. În consecință, acela a fost momentul în care mama ei a ieșit pe ușa din față, Diana crezând că Frances nu se va mai întoarce niciodată.

Mama Dianei a luptat pentru custodie și a pierdut

În timpul procedurii de divorț, Frances Shand Kydd a luptat pentru custodia copiilor ei, cu toate acestea, s-a confruntat cu mai multe obstacole, din cauza faptului că nu a fost fidelă în timpul căsătoriei ei. În cele din urmă, Frances a pierdut custodia copiilor ei și i s-a oferit șansa de a-i vedea doar în weekend. Pentru Diana, acest aranjament s-a dovedit extrem de stresant.

Diana nu s-a simțit susținută de Frances în timpul logodnei cu Charles

Pe 24 februarie 1981, Regele Charles al III-lea și Prințesa Diana și-au anunțat logodna. Din exterior, această relație arăta ca un basm modern. Totuși, din perspectiva Dianei, lucrurile păreau mult mai complicate. După cum avea să dezvăluie mai târziu în casetele pe care le-a făcut pentru biograful ei, Andrew Morton, Diana și-a dat seama că Charles și Camilla erau apropiați.

În timp ce Diana se confrunta cu stresul unei nunți regale, Frances Shand Kydd nu era disponibilă să-și susțină fiica. Din păcate, eșecul lui Frances de a o susține a fost aproape de neiertat, în opinia Dianei. După nuntă, Prințesa a rupt legăturile cu mama ei. 

Diana și-a amintit: „Nu am mai vorbit cu ea trei sau patru ani după aceea. M-a înnebunit... Eu eram puternică și ea plângea tot timpul”, scrie thelist.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel