”Când revenim la viața normală?” Cercetătorul din spatele vaccinului Pfizer oferă cel mai așteptat RĂSPUNS
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Cercetătorul din spatele promițătorului vaccin BioNTech și Pfizer, Uğur Şahin, a transmis că este încrezător că antidotul poate încheia pandemia Covid-19.

Conform abc.es, cele două companii au anunțat în această săptămână că serul lor a fost eficient în 90% din cazuri în faza a treia a testărilor clinice. Director general al BioNTech, neamțul cu origini turce, estimează că „am putea reveni la o viață normală la jumătatea anului viitor”, însă avertizează că „va fi o iarnă grea”.

„În cazul în care întrebarea este dacă putem să oprim pandemia cu acest vaccin, atunci răspunsul meu este da, fiindcă cred că protecția egală împotriva infecțiilor simptomatice va avea un efect dramatic”, a mai transmis Șahin, pentru The Guardian.

Cum funcționează vaccinul?

„Vaccinul previne Covid-19 să aibă acces la celulele noastre. Dar, chiar și dacă virusul pătrunde, celulele T îl vor ataca și ucide. Am antrenat sistemul imunitar să facă aceste două lucruri la perfecție. Acum știm că virusul nu se poate apăra în fața acestor mecanisme”, a adăugat omul de știință.

Când vine vorba de durata imunității, neamțul estimează că cei care se vor vaccina nu se vor infecta cel puțin un an. „Studiile pacienților cu Covid-19 au arătat că cei cu un răspuns imunitar puternic încă au același răspuns la șase luni distanță. Pot să-mi imaginez că am putea  fi în siguranță pentru pe puțin un an”, a mai spus Șahin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel