Când iubirea vindecă, iar răbdarea şi ceva resturi de mâncare pot salva o viaţă de câine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video BBC
captură video BBC
Povestea impresionantă a unui căţel adoptat din România de către un fost jurnalist BBC a făcut înconjurul lumii. La început a fost atât de speriat încât nu a mai ieşit de după canapea timp de zece zile.

Rory Cellan-Jones, în vârstă de 64 de ani, care locuiește în vestul Londrei împreună cu soția Diane, a decis să o adopte pe căţeluşa Sophie înainte de Crăciun. Încă din prima zi în care a fost adusă în noul cămin, Sophie a fost atât de neliniştită şi timorată încât a stat ascunsă în spatele canapelei timp de zece zile, până şi-a făcut curaj să iasă. Fostul angajat al BBC, eroul lui Sophie, a mărturisit pentru Daily Mail că a recurs la cârnaţi şi resturi de curcan de la masa de Crăciun pentru a încerca să o liniștească şi să şi-o apropie. Încet încet, cu acest truc, cu vorbă dulce şi cu multă răbdare, căţeluşa traumatizată s-a integrat în noua familie şi a căpătat încredere în stăpâni.

Într-o apariţie televizată la BBC Breakfast, Cellan-Jones a descris modul în care câinele îngrozit s-a adaptat treptat la mediul din noua casă. Sophie a sosit în Anglia la ora 3 dimineața, în sâmbăta dinaintea Crăciunului, după o călătorie de 72 de ore cu duba din România.

„Era mult mai speriată decât ne-am imaginat. Călătoria de atât de multe ore pare să fi afectat-o destul de mult” a mai spus Rory Cellan-Jones pe post. A urmat chiar şi un program de psihologie pentru animale de companie pentru a încerca să o ajute să se simtă mai bine, însă recunoaşte că la început a fost greu. "Simţeam că progresez, că fac un pas înainte cu ea, pentru ca imediat după să dau înapoi doi paşi. Am avut multă răbdare cu ea şi, până la urmă, i-am cucerit inima. Eu cred că şi cărniţa a contat!" a glumit bărbatul.

Clipul postat pe Instagram în care Sophie mănâncă o bucată de carne din mâna noului ei stăpân a stârnit mii de reacţii pozitive: „Cel mai bun lucru pe care l-am văzut în această perioadă!” - a fost doar unul din comentarii. Un alt urmăritor al lui Rory a adăugat: „Uimitor! Avem şi noi un câine salvat din stradă care, la început, era la fel de speriat şi agitat.  Acum e complet diferit faţă de cum era când a sosit. Ne-a învățat atât de multe!"

Emma Billington, din partea organizației de caritate Dogs for Rescue, a explicat pentru BBC Breakfast cum oamenii care adoptă un câine maidanez care a fost în libertate pe străzi şi, inevitabil, a trecut prin multe nu ar trebui să-i considere animale de companie obișnuite. Ea a spus: „Este nevoie de mult timp cu astfel de câini. Credeți că se pot schimba şi oferiţi-le toată dragostea şi atenţia! Şi, nu în ultimul rând, un spaţiu din casă numai al lor în care să se simtă în siguranţă. Acești câini au cunoscut doar faţa neplăcută a vieţii, au traume, așa că trebuie să se simtă cu adevărat în siguranță."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel