Chirieac, DEVASTATOR cu PNL. ”Să se gândească bine! PIERDE!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac trage un semnal cu privire la alegerile locale și parlamentare, dar vorbește și despre prăbușiri în sondaje. 

Bogdan Chirieac a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre perioada când ar putea avea loc alegerile. Analistul politic a fost întrebat și dacă există prăbușiri în sondaje în contextul gestionării crizei de Covid-19. 

”În mod natural, PNL-ul, singurul partid aflat la putere în acest moment, va coborî în sondaje. Toată situația asta nu ar fi fost favorabilă niciunui partid care ar fi fost la putere. PNL-ul și-a asumat, a dat din coate să ajungă la putere, cu domnul Orban în frunte, și sigur că coboară în sondaje.

Când am putea avea alegeri?

Cu alegerile, eu cred că ar trebui să tranșăm situația. Eu nu cred că va fi posibil anul acesta să se organizeze alegeri. Nici locale, nici parlamentarele. Toți specialiștii ne spun că așteptăm o diminuare a numărului de infecții prin iulie-august și atunci ce faci? Începi campania, aduni oameni și le organizezi în septembrie? Alții spun că din toamnă vom avea un al doilea val al virusului. Cum faci campanie? Poate că ar trebui să luăm exemplul Marii Britanii, care avea alegeri locale în luna martie a acestui an și le-a amânat cu un an. Până la urmă, se pot foarte bine organiza alegeri și locale, și generale anul viitor, în iunie. Până atunci probabil că va exista un tratament, cu voia lui Dumnezeu, poate și un vaccin și o să dăm deoparte toată această perioadă neagră, ca să spun așa”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Viața s-a schimbat total

Ni s-a schimbat viața fundamental. Înțeleg și de ce se dă drumul economiei, vrând-nevrând, de pe 15 mai. Pentru că nimeni nu își poate permite să își țină cetățenii în case și să le dea și de mâncare, iar PNL-ul cred că el ar trebui în acest moment să se gândească foarte bine unde se poate opri din coborâre. Aici nu există vreo îndoială. PNL-ul pierde și inclusiv președintele Iohannis, chiar dacă mai puțin, vedeți că iese zilnic, vorbește poporului. Președintele are, în opinia mea, o cotă de credibilitate,  încă mare, dar, în orice caz, a mai scăzut de la alegerile din noiembrie. Lucrurile nu vor merge bine din punct de vedere economic. Nu merg bine nici în Germania, nici în America, nici în Italia, deci nu au cum să meargă bine în România. Trebuie să fim raționali”, a completat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Foamete în România, cât de GRAV va fi. Elena Cristian: Vine o criză de proporții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel