Cancer colorectal: Programul național de screening. Cristian Gheorghe, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Prof Dr Cristian Gheorghe, invitat la Academia de Sănătate. Foto: DC Medical
Prof Dr Cristian Gheorghe, invitat la Academia de Sănătate. Foto: DC Medical
Prof. dr. Cristian Gheorghe este invitatul zilei la Academia de Sănătate.

Prof. Dr. Cristian Gheorghe, doctor în medicină, medic specialist Medicină Internă, cu competență în endoscopie digestivă la Clinica de Gastroenterologie Fundeni, este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.

Alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii, medicul Cristian Gheorghe ne va vorbi despre programul național de depistare al cancerului colorectal.

"Astăzi în avem ca invitat pe dl. prof. dr. Cristian Gheorghe, președintele Societății Române de Coloproctologie și coordonator național a unui proiect pilot de detectare precoce, screening, al cancerului colorectal.

Cristian Gheorghe este și profesor la UMF Carol Davila București și șeful uneia dintre secții a Centrului de Gastroenterologie Fundeni.

Medicina viitorul va fi cu siguranță din ce în ce mai mult orientată spre profilaxie și screening și eu sper ca ceea ce am trăit de-a lungul câtorva zeci de ani de experiență clinică în cazuri avansate în care nu se poate face nimic sau se face cu riscuri mari și complicații post-operatorii multe sau se face cu rezultate incomplete să rămână de domeniul trecutului.

Să vorbim de aici în colo de detecție precoce și vindecare", spune acad. prof. dr. Irinel Popescu.

Emisiunea va fi difuzată luni, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel