Data actualizării:
Data publicării:

Cancelarul german Olaf Scholz merge marți în Israel

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cancelarul german Olaf Scholz merge marți în Israel, informează Reuters.

Cancelarul german Olaf Scholz va efectua marți o vizită în Israel - a raportat postul de televiziune ntv, citând surse guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin nu a oferit deocamdată niciun comentariu cu privire la această vizită.

Ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, a efectuat o vizită săptămână trecută în Israel, unde a exprimat sprijinul ferm al Berlinului pentru dreptul Israelului de a se apăra, după atacul din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene Hamas, în care sute de israelieni au fost ucişi şi luaţi ostatici.

Annalena Baerbock s-a deplasat apoi în Egipt, pe fondul eforturilor naţiunilor occidentale de a preveni o escaladare a conflictului în regiune.

Israelul a răspuns la atacul Hamas prin lovituri aeriene în care şi-au pierdut viaţa şi sute de locuitori din Gaza, cerându-le totodată locuitorilor din nordul enclavei să se evacueze în sud înaintea de lansarea ofensivei sale terestre. 

Amintim că duminică, 15 octombrie, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă va merge săptămâna aceasta în Israel.

Premierul a precizat că va avea minimum o deplasare externă, referindu-se la Ucraina.

"Cu certitudine, săptămâna viitoare voi avea minimum o deplasare externă. Avem un GtoG împreună cu Guvernul de la Kiev, convenit de mai mult timp, de când a venit primul-ministru Denys Shmyhal în România şi, în funcţie de acest program, o să vedem dacă se impun şi alte deplasări, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Prima News, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă poate confirma întâlnirea de marţi, din Israel, cu premierul Netanyahu, despre care au apărut informaţii în cursul zilei de duminică, Marcel Ciolacu a răspuns: Nu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel