Cancelarul Nehammer insistă: 20.000 de migranți ilegali, care au ajuns în Austria, au trecut prin România. Poliția română îi știe!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a spus joi, înaintea reuniunii Consiliului European desfășurat la Bruxelles, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre problema Schengen.   

Karl Nehammer a susținut că 20.000 de migranți, care au ajuns ilegal în Austria, au trecut prin România. Mai mult, acesta spune că Poliția română știe de acest lucru, pentru că i-a înregistrat.

”Poziția Austriei e să susținem Bulgaria și România. Nu e vorba despre o țară împotriva altei țări. Dar trebuie să știți că în Austria avem peste 75.000 de migranți. Și știm din investigațiile poliției austriece că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Și trebuie să găsim o soluție”, a declarat cancelarul Karl Nehammer.

Întrebat de jurnaliști cum argumentează aceste cifre, dat fiind faptul că România spune că sunt false, Karl Nehammer a răspuns: ”Poliția română îi știe pe acești oameni înregistrați în România. E o problemă de securitate pentru toată Europa. Trebuie să rezolvăm împreună această chestiune”.

Amintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea Consiliului European. Vezi detalii și ce cuprinde agenda reuniunii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel