Data actualizării:
Data publicării:

Cancelarul austriac Karl Nehammer a petrecut Anul Nou alături de președintele Bulgariei / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Karl Nehammer, cancelarul Austriei, s-a întâlnit cu președintele Bulgariei, Rumen Radev.  

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a postat mai multe imagini pe pagina sa de Instagram, în care apare alături de președintele bulgar Rumen Radev.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Karl Nehammer (@karl.nehammer)

„Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena este un moment culminant în Austria și inspiră milioane de oameni din întreaga lume. Sunt foarte încântat că președintele Rumen Radev din Bulgaria a acceptat invitația mea la Concertul de Anul Nou de la Viena. Am vorbit și despre subiectele și provocările actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a proteja în mod eficient frontierele externe și de a reduce migrația ilegală. De asemenea, solicit acest sprijin din partea UE“, a scris Karl Nehammer pe Instagram.

Cancelarul austriac va vizita Bulgaria în această lună

 

Radev a fost singurul lider de stat invitat să participe la Concertul de Revelion al Filarmonicii din Viena din 2023, a informat secretariatul de presă al președinției din Austria, conform BTA.

Președintele Bulgariei a subliniat că protecția frontierelor externe ale Uniunii necesită o cooperare și mai strânsă între țările europene, precum și sprijin tehnic și financiar direcționat din partea UE. El a amintit că Bulgaria a făcut investiții semnificative în îmbunătățirea protecției sale la frontieră, după cum a confirmat întreaga misiune de evaluare a UE.

Cancelarul federal Nehammer a remarcat dorința Austriei de a-și consolida cooperarea cu Bulgaria în ceea ce privește protecția frontierelor externe ale UE pentru a gestiona migrația ilegală. În cuvintele sale, Europa nu își poate permite zeci de mii de migranți neînregistrați să traverseze teritoriul UE.

Numărul mare de migranți ilegali pune o problemă serioasă de securitate pentru întreaga UE, motiv pentru care este nevoie de mai mult sprijin pentru țările care protejează frontierele externe ale Uniunii și supuse presiunii migrației, precum Bulgaria.

Karl Nehammer va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie pentru a se familiariza cu măsurile de protecție a frontierei întreprinse de Sofia. El a subliniat că Bulgaria a depus mult efort în consolidarea protecției frontierelor externe ale UE pentru a contracara presiunea crescută a migrației, iar țara ar trebui să primească asistență financiară mai mare din partea UE pentru a moderniza frontierele și a crește prezența Frontex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel