Canadienii Hayley Wickenheiser şi Guy Carbonneau, în Hall of Fame
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Şase foşti jucători şi antrenori au fost admişi, marţi, în Hall of Fame-ul hocheiului pe gheaţă, printre aceştia figurând Hayley Wickenheiser, cvadruplă campioană olimpică cu echipa feminină a Canadei, şi Guy Carbonneau, fost jucător al echipei Montreal Canadiens, informează cotidianul L'Equipe. 

Galeria gloriilor hocheiului va primi şase noi membri începând cu 18 noiembrie la Toronto: Hayley Wickenheiser, Guy Carbonneau, Serghei Zubov, Vaclav Nedomansky, Jim Rutherford şi Jerry York. În vârstă de 40 de ani, Wickenheiser a fost de patru ori campioană olimpică cu echipa Canadei (din 2002 până în 2014). Ea a fost admisă în Hall of Fame din primul an de eligibilitate şi la doi ani după încheierea carierei. Hayley Wickenheiser este cea mai bună marcatoare din istoria selecţionatei canadiene, cu 168 de goluri, 211 pase şi 379 puncte. Ea este a şaptea femeie aleasă în Hall of Fame-ul hocheiului pe gheaţă.

La rândul său, Guy Carbonneau a jucat în NHL în perioada 1980-2000, în principal la Montreal Canadiens, dar şi la St Louis Blues şi Dallas Mavericks. El a câştigat trei Cupe Stanley, dintre care două cu Montreal. Rusul Serghei Zubov a marcat 771 pct în 17 sezoane în NHL (1992-2009) şi a câştigat de două ori Cupa Stanley, în timp ce Vaclav Nedomansky este dublu medaliat olimpic cu Cehoslovacia în 1968 şi 1972, înainte de a fugi în Statele Unite şi de a începe o carieră în NHL la vârsta de ... 33 de ani! Jim Rutherford a fost managerul echipelor Hartford Whalers/Carolina Hurricanes (1994-2014) şi Pittsburgh Penguins (2014 până în prezent), cu care a câştigat Cupa Stanley de trei ori. În fine, Jerry York este antrenorul cel mai titrat din hocheiul universitar în Statele Unite, cu cinci campionate NCAA câştigate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel