Canada va trimite în Europa de Est șase avioane de vânătoare de tip F-18
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
080109-F-8362B-327
080109-F-8362B-327
Canada va trimite şase avioane de vânătoare de tip F-18 în Europa de Est, pentru a consolida capacităţile NATO, în contextul agravării crizei din Ucraina, a anunţat joi premierul canadian Stephen Harper, citat de AFP.

Potrivit presei canadiene, avioanele vor fi staţionate în Polonia, însă Biroul premierului a refuzat să confirme această informaţie.

Anunţul Canadei intervine în contextul declaraţiilor de miercuri ale secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a anunţat că Alianţa va dispune de "mai multe avioane, mai multe nave şi va consolida pregătirea forţelor sale terestre".

VEZI ȘI: SUA și Canada, presiune pe Rusia din cauza intervenției în Crimeea

"Canada continuă să condamne ferm ocupaţia rusă ilegală din Ucraina, precum şi gesturile militare provocatoare din partea Rusiei", a adăugat premierul canadian.

"Recunoaştem necesitatea de a consolida securitatea şi stabilitatea în Europa Centrală şi de Est", a adăugat el.

Anterior, Franţa a anunţat că va trimite până la sfârşitul lunii mai multe avioane de vânătoare în cadrul misiunii NATO de supraveghere a spaţiului aerian al ţărilor baltice. Marea Britanie, Germania şi Danemarca, de asemenea, şi-au propus serviciile în acest scop

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel