Canada. Justin Trudeau a anunțat alegeri anticipate
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Canada va avea pe 20 septembrie alegeri anticipate. 

Premierul Justin Trudeau a anunțat duminică, 15 august, alegeri anticipate în Canada. Scrutinul va avea loc pe 20 septembrie, ultimele alegeri din Canada având loc cu mai puțin de 2 ani în urmă, scrie Euronews

„Am avut grijă de voi și acum este timpul să vă faceți auzită vocea. Canadienii trebuie să aleagă cum terminăm această luptă împotriva COVID-19”, a spus premierul canadian. 

Trudeau urmărește să câștige majoritatea locurilor din Parlament. Partidul său liberal a pierdut la limită în urmă cu 2 ani, iar acum au nevoie de sprijinul opoziției pentru a vota legislația. Alegerile vin în contextul unui nou val de infectări care s-a instalat în Canada. Trudeau a declarat că acest nou val este „al patrulea val în rândul persoanelor nevaccinate”. 

Campanie de vaccinare de succes

Trudeau a mai pierdut din votul de popularitate pe care îl avea, însă modul în care guvernul a gestionat pandemia este unul de succes în viziunea majorității canadienilor. După un început greoi, Canada are acum vaccin suficient pentru fiecare cetățean. Mai mult de 71% ditre cetățenii eligibili pentru vaccin au fost imunizați și 82% au primit cel puțin prima doză. 

Campania de imunizare din Statele Unite ale Americii a fost depășită de cea din Canada, după multe luni în care canadienii au fost în urma vecinilor de la Sud. Conform BBC, 48,45% dintre canadieni s-au imunizat cu schema completă de vaccinare, depășind Statele Unite cu 0,4 procente, până în data de 16 iulie.

Turiștii nevaccinați nu pot intra în Canada

Turiştii străini care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 nu vor avea voie să intre în Canada pentru un timp, guvernul nedorind să pună în pericol progresele înregistrate în ceea ce priveşte combaterea virusului, a afirmat premierul Justin Trudeau, relatează Reuters. 

'Pot să spun chiar acum că aceasta nu se va întâmpla pentru mult timp', a răspuns premierul Trudeau, întrebat de jurnalişti când li se va permite turiştilor nevaccinaţi să intre în Canada.

Trudeau a adăugat că vor fi mai multe de spus în 'următoarele săptămâni' în ceea ce priveşte redeschiderea frontierelor Canadei pentru turiştii complet vaccinaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel