Canada. Proprietarul unei grădini zoologice, arestat pentru acte de cruzime asupra animalelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Proprietarul unei grădini zoologice din Quebec a fost arestat pentru comiterea unor acte de cruzime asupra animalelor, iar aproximativ 100 dintre acestea au fost evacuate marţi, în urma semnalării unor fapte de maltratare şi a deceselor mai multor vieţuitoare, în rândul victimelor aflându-se şi doi tigri, a anunţat Societatea pentru prevenirea actelor de cruzime asupra animalelor (SPCA), citată de AFP. 

Normand Trahan, proprietarul grădinii zoologice, este acuzat de cruzime şi neglijenţă faţă de 100 de animale - lei, tigri, zebre, urşi, lupi, canguri şi primate - aflate în responsabilitatea sa, a precizat SPCA din Montreal într-un comunicat. Potrivit Poliţiei canadiene, SPCA a condus ancheta şi a ordonat arestarea proprietarului, în virtutea puterilor speciale care au fost conferite acestei societăţi.

'După cunoştinţa noastră, este pentru prima dată în Canada când proprietarul unei grădini zoologice a fost acuzat de cruzime asupra animalelor', a declarat Sophie Gaillard, purtătoare de cuvânt a SPCA, în faţa grădinii zoologice din Saint-Edouard-de-Maskinonge, o localitate aflată la 100 de kilometri nord-est faţă de Montreal. 'Dacă domnul Trahan va fi condamnat, el ar fi pasibil de până la cinci ani de închisoare şi interzicerea dreptului de a deţine animale', a subliniat ea. Membrii SPCA, însoţiţi de un veterinar şi de membrii ONG-ului Humane Society International, au organizat încă de marţi dimineaţă pregătirile necesare pentru transferul animalelor în afara grădinii zoologice, o operaţiune ce ar putea să dureze 'mai multe săptămâni' înainte de a fi finalizată, a precizat Sophie Gaillard. Ancheta SPCA a debutat în urma semnalării unor maltratări constatate de vizitatorii grădinii zoologice în vara anului 2018. Agenţi de protecţie a animalelor 'au procedat la faţa locului la confiscarea a două alpaca aflate într-o stare foarte proastă şi a patru cadavre de animale', inclusiv doi tigri, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel