Canada Goose renunță la blănurile de animale pentru faimoasele sale geci de iarnă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Producătorul de geci de lux Canada Goose a anunțat că nu va mai folosi blană de animale.

Potrivit BBC, firma Canada Goose, care produce geci de iarnă din gama de lux, a tranmsis că nu va mai folosi blană cu origine animală pentru hainele vândute. Firma a explicat că va înceta achizițiile de blănuri la finalul acestui an și va renunța la utilizarea lor pentru produsele comercializate până la finalul anului 2022.

Humane Society International a zis că decizia a fost „un pas monumental către dispariția brutalității împotriva animalelor din modă”. Canada Goose a fost criticată foarte mult timp de activiștii pentru drepturile animalelor pentru că utiliza blană de coiot pentru produsele sale parka.

Compania, lăduată pentru efortul de a înceta comercializarea hainelor cu blănuri de animale

                                     

Directorul executiv al Humane Society, Claire Bass, a spus: „Ani întregi, gecile parka de semnătură ale Canada Goose făcute din blană de coiot au fost sinonime cu brutalitatea împotriva animalelor, însă anunțul lor de astăzi este o nouă lovitură importantă dată comerțului mondial cu acest produs”.

Mutarea este parte a strategiei Canada Goose de a deveni mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Mai multe producătoare de haine de lux au încetat utilizarea blănurilor de animale pentru produsele lor în ultimii ani. Firma americană Nordstom a spus că va înceta comercializarea hainelor făcute cu blănuri sau piei de animale exotice până la finalul anului acestuia.

Un salon de înfrumuseţare din Dubai oferă clientelor unghii microcipate

                            

Momentan, cipurile pot avea încorporate informaţii care le permit unghiilor să fie utilizate ca o carte de vizită digitală. „Putem instala toate informaţiile pe care le doriţi, cum ar fi numele, numărul de mobil sau conturile dvs. de socializare”, a declarat Nour Makarem, proprietara salonului Nour Makarem.

Makarem a lansat „unghiile inteligente” anul trecut şi se pot conecta la diverse dispozitive prin NFC (Near Field Communication). „Singura provocare a fost dimensiunea cipului”, mai transmite compania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel