Campionul mondial Valentino Rossi și-a anunțat oficial retragerea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Valentino Rossi / Imagine de Vinod Thadhani de la Pixabay
Valentino Rossi / Imagine de Vinod Thadhani de la Pixabay
Pilotul italian Valentino Rossi a anunțat oficial că se va retrage din activitatea competițională.

Pilotul italian Valentino Rossi, în vârstă de 42 de ani, de nouă ori campion mondial la motociclism viteză, a anunţat joi că se va retrage din activitatea competiţională la sfârşitul sezonului 2021, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Am hotărât să mă opresc la finalul sezonului. Din păcate, pentru mine începe ultima jumătate de sezon ca pilot MotoGP. Este un moment dificil, destul de trist", a declarat Rossi într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia Marelui Premiu al Stiriei, în Austria. "Anul viitor, viaţa mea se va schimba. A fost un drum foarte lung, dar cu adevărat foarte, foarte amuzant", a adăugat italianul, care este în pierdere de viteză de mai mulţi ani.

Rossi, care concurează din 2021 pentru echipa Yamaha-SRT, anunţase deja că în această vară va lua o decizie în privinţa viitorului său, în funcţie de rezultatele obţinute.

"Doctorul" a avut cel mai greu început de sezon în cariera sa în elita mondială, cu un singur top 10 în Italia şi un trist loc 19 în clasamentul piloţilor, cu 17 puncte după nouă etape.

"În timpul sezonului, rezultatele nu au fost cele pe care le aşteptam, aşa că am început să-mi pun întrebări", a explicat Rossi.

VEZI ȘI: Moto GP. Valentino Rossi, la un pas de moarte, după un accident la 320 km/h. Video

Ar mai fi putut continua un sezon cu propria echipă

Rossi ar mai fi putut continua un sezon (al 27-lea pentru el în Campionatul Mondial) cu propria sa echipă, VR46, care va concura de anul viitor în MotoGP ca satelit al Ducati, însă a luat altă decizie.

"Mi-ar fi plăcut să alerg cu echipa mea, însă am hotărât că nu o voi face, fiindcă asta să schimb motocicleta", adică să treacă de la Yamaha la Ducati, a spus el.

"Doar voi schimba motocicletele cu maşini"

Rossi se gândeşte să participe la cursele auto: "Cred că sunt pilot pe viaţă. Doar voi schimba motocicletele cu maşini, cu siguranţă nu la acelaşi nivel, dar cred că voi continua să alerg."

Ultimul dintre cele nouă titluri mondiale câştigate de el la toate categoriile (6 în MotoGP în 2002, 2003, 2004, 2005, 2008 şi 2009, 1 în 500 cm3 în 2001, 1 în 250 cm3 în 1999, 1 în 125 cm3 în 1997) a fost obţinut în 2009 cu Yamaha.

Rossi reuşea să ajungă în Top 3 în clasamentul piloţilor până în 2018, anul în care a reuşit ultimul său pole position. Ultima cursă câştigată de el a fost în 2017.

Rossi a urcat doar de două ori pe podium în 2019, ocupând locul 7 în clasamentul general. Anul trecut a însemnat un singur podium şi locul 15, după ce nu fusese niciodată în afara Top 10 de la debutul său în Campionatul Mondial în 1996.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel