Campaniile Poliției Rutiere, insuficiente. Titi Aur: Educația rutieră trebuie începută din liceu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lisa Fotios)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lisa Fotios)
Titi Aur a vorbit la emisiunea DC Conducem, moderată de Florin Răvdan, despre importanța educației rutiere.  

„Majoritatea pietonilor și nu numai a pietonilor, ci și a șoferilor, nu înțeleg ce li se poate întâmpla, nu sunt educați. Nu se face nimic în școala generală, nu se face nimic în liceu la acele cursuri de conștientizare. Școala de șoferi se face limitată doar la câteva manevre și doar atât, nimic pe partea de conducere defensivă. 

Campaniile care se fac sunt foarte puține. Poliția Rutieră a făcut în ultima perioadă câteva campanii, eu le-am apreciat, dar în același timp am observat că oamenii nu le-au simțit. Să faci o campanie cu respectarea regulii celor 2 secunde este foarte interesant, dar când nimeni nu știe regula celor 2 secunde, efectul este foarte mic. 

Ar trebui regândit sistemul de educație”, a precizat Titi Aur.

Sistem de educație în liceu

„În liceu ar trebui să se implementeze un sistem. Cel puțin o dată pe an ar trebui să vină cineva cu un program, cu niște filmulețe, cu niște sfaturi, pentru ca tinerii să înțeleagă ce li s-ar putea întâmpla.

Nu spun că dacă s-ar implementa acest sistem am anula accidentele, dar cu siguranță le-am reduce. Dacă salvezi o singură viață este deja un câștig. Dar cu siguranță s-ar reduce, cei din mașină ar avea acele informații, ar trece prin acea consiliere și ar spune că li se poate întâmpla ceva.

Persoana care răspunde de siguranța rutieră în România, la cel mai înalt rang ca și funcționar public - directorul general al Direcției de Transport Rutier din România se opune categoric și ferm acestor simulatoare, simulatoare care în toată Europa au efecte benefice”, a mai spus Titi Aur în cadrul emisiunii DC Conducem, moderată de Florin Răvdan.

VEZI ȘI: Oboseala la volan, echivalentă cu consumul de alcool. Titi Aur: Capacităţile sunt afectate. În alte ţări se fac controale

Titi Aur a vorbit la emisiunea DC Conducem, moderată de Florin Răvdan, despre cât de tare ne afectează oboseala la volan.

Un studiu realizat în Australia spune că dacă dormi doar 4-5 ore şi te urci la volan, e ca şi cum ai conduce cu alcoolemie de 0,05%. 

„Cercetătorii australieni au făcut mai multe comparații pe mai mulți subiecți și s-a constatat că dacă dormi între 4 și 5 ore în 24 de ore ai un risc dublu de a face accident de mașină și este similar cu cel în care șoferii au o concentrație de alcool în sânge de 0,05%", a atras atenția Florin Răvdan.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/oboseala-la-volan-echivalenta-cu-consumul-de-alcool-titi-aur-capacitatile-sunt-afectate-in-alte-tari-se-fac-controale_915131.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel