Data publicării:

Campanie de informare şi conştientizare anticorupţie "Rămâi curat, spune NU corupţiei!", la graniţa cu Bulgaria

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia de Securitate Internă din Bulgaria organizează, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Ruse - Giurgiu, o activitate de informare şi conştientizare anticorupţie adresată turiştilor care tranzitează frontiera comună.

"La acţiunea de astăzi din PTF Ruse beneficiem de sprijin inclusiv din partea unor elevi voluntari din cadrul Liceului Tehnologic 'Ion Barbu', din Giurgiu şi studenţi ai Facultăţii de drept din cadrul Universităţii Creştine 'Dimitrie Cantemir' Bucureşti", informează un comunicat al DGA transmis, vineri, Agerpres.

Activitatea face parte din proiectul trilateral bulgaro-româno-moldovean "Rămâi curat, spune NU corupţiei!", iniţiat de partenerii bulgari, în scopul informării corecte a cetăţenilor, în special români şi moldoveni, care tranzitează puncte de trecere a frontierei, cu precădere în perioada vacanţei de vară, cu privire la conduita corectă în relaţia cu funcţionarii Ministerului de Interne bulgar şi modalităţile de sesizare a faptelor de corupţie la instituţiile anticorupţie din cele trei state.

"Campania a debutat în data de 14 iunie, cu o activitate desfăşurată în punctul de trecere a frontierei Durankulak - Vama Veche, la care au participat echipe comune formate din reprezentanţi ai DGA şi DSI, din Bulgaria. Cu acest prilej, persoanelor aflate la intrarea pe teritoriul Bulgariei le-au fost oferite materiale de informare conţinând datele de contact ale celor trei instituţii anticorupţie din România, Bulgaria şi Republica Moldova cărora se pot adresa în cazul sesizării unei fapte de corupţie, stickere conţinând mesajul campaniei, precum şi alte informaţii necesare acestora privind legislaţia din statul vecin şi canalele de comunicare instituţionale. De asemenea, le-au fost oferite sticle cu apă minerală inscripţionate cu logo-ul proiectului", se arată în comunicat.

Astfel de activităţi vor fi continuate pe întreaga perioadă a sezonului estival şi în alte puncte de trecere a frontierei tranzitate intens de turişti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel