Campania lui Elon Musk, COMBĂTUTĂ de un astronom român
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Campania „Sateliții îmbunătățesc viața“, inițiată în Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic, este combătută de președintele Societății Astronomice Române de Meteori.

Potrivit lui Valentin Grigore, președintele Societății Astronomice Române de Meteori, campania lui Elon Musk, „Sateliții îmbunătățesc viața!“, inițiată în cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, are menirea de a spăla imaginea companiei Space X, din cauza acuzelor de poluare luminoasă venite de la foarte mulți astronomi din lume. 

Iată mesajul românului:

„În atenția astronomilor, iubitorilor cerului și al tuturor celor cărora le pasă! Pericolul Starlink.

Cum era de așteptat, Elon Musk și Compania Space X au pornit o campanie de spălare a imaginii la acuzele care îi sunt aduse atât de comunitatea astronomică, cât și de alții. În joc sunt interese foarte mare, în special venite din contractul cu NATO (prin care alianța încearcă să ajungă la posibilitatea de control total al planetei), cât mai ale de sumele uriașe puse în joc.

Ca urmare, Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic (Space Week) de anul acesta va avea o temă unică: Sateliții îmbunătățesc viața! Tema este o manipulare, menită să distragă atenția de la problemele generate de programul spațial amintit și de efectul generat de acest program, care duce inevitabil la declanșarea unei adevărate nebunii în care vor fi implicate celelalte mari puteri care nu pot sta deoparte. Conform unor surse, Space X va sprijini cu 28 de milioane de dolari Space Week anul acesta.

În România, în cadrul Space Week, se va organiza un Concurs National on-line cu această temă, „Sateliții îmbunătățesc viața“, dar și o conferință și dezbateri.

Adresăm invitația tuturor celor cărora le pasă și doresc să se implice, să se înscrie la această dezbatere și să combată cu argumentele solide afacerea Starlink, pentru o informare corectă, inclusiv asupra efectelor în multiple planuri produse de acest proiect și de Elon Musk.“

De asemenea, Valentin Grigore precizează că există și probleme de sănătate cauzate de sateliții Starlink și poluarea luminoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel