Campania de vaccinare riscă să fie OPRITĂ. Tudor Ciuhodaru: "Vești îngrijorătoare. Este haos!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Europa riscă să rămână fără doze suficiente de vaccin anti-COVID-19. 

Pfizer şi BioNTech au singur vaccin aprobat de Uniunea Europeană, iar producătorii avertizează că vor exista goluri în stoc până la aprobarea unui alt ser în blocul comunitar. Companiile lucrează acum pentru a crește producția și încearcă să acopere lipsa dozelor de vaccin. 

Vaccinul Moderna ar putea fi și el aprobat pe 6 ianurarie 2021, de către Agenția Europeană pentru Medicamente. 

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, medicul Tudor Ciuhodaru a comentat subiectul și a declarat ce înseamnă o pauză de la campania de vaccinare. 

"În primul rând, suntem pe un teren minat, dacă nu înțelegem și la nivel european, și la nivel național să folosim toate cele trei metode utile pentru combaterea unei pandemii. Vorbesc de soluția de moment, care poate fi rapidă, de testare extinsă gratuită. Chiar mă pot întreba de ce vaccinul este gratuit, însă testarea în România este departe de a fi accesibilă celor mai mulți dintre noi.

În al doilea rând, dacă vorbim de vaccinul ăsta, 200 de milioane de doze înseamnă 100 de milioane de cetățeni europeni vaccinați, adică în jur de 20% din populația Europei. Nu pot să nu mă întreb de ce România nu profită de această situație, era acel vaccin de la Timișoara, să îl promoveze la nivel european și, cine știe, poate vom avea și noi o companie farmaceutică română. Institutul Cantacuzino să redevină funcțional și să avem acea fabrică de medicamente și materiale sanitare care, de asemenea, asigură succesul  mai ales în situații epidemiologice cu risc crescut. 

În al treilea rând, nici acest lucru nu este de neglijat, din păcate nu mai aud pe nimeni vorbind despre acest lucru -  găsirea unui medicament antiviral ar putea fi a treia soluție care poate fi pusă ușor în practică. Vă dați seama ce ușor ar fi să mergi la farmacie și să procuri acel medicament și să poți combate cu succes o coronaviroză. 

Ceea ce se întâmplă cu campania de vaccinare în România este haos. Este o strategie eșuată. Uitați-vă că până și campania de vaccinare și-a luat liber de Revelion, de parcă virusul și-a luat pauză. (...) Sunt vești îngrijorătoare." , a spus Tudor Ciuhodaru în direct, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel