Camioanele electrice pot concura cu cele diesel, spun cercetătorii
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 09 apr, 12:23
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Ipoteza cum că autocamioanele electrice nu ar putea concura cu cele diesel când vine vorba de transport marfă este pusă sub semnul întrebării de o nouă cercetare.

Conform BBC, s-a speculat că bateriile suplimentare necesare pentru transportarea bunurilor ar face prețul camioanelor electrice mult prea mare, însă un nou studiu contrazice ideea. Dacă s-ar construi rețele de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice, atunci tirurile eco ar fi mai rentabile decât cele diesel, fiindcă beneficiile încărcării rapide cresc odată cu mărimea camionului.

În jur de 7% din emisiile globale de carbon sunt produse de camioanele de transport marfă. Autorii studiului de la Institutul pentru mediu din Stockholm, Suedia, au dezvoltat un model prin care camioanele electrice merg pentru 4,5 ore și apoi stau 40 de minute la încărcat la un dispozitiv de încărcare rapidă. Singura problemă este că un astfel de dispozitiv pentru camioane nu există încă, însă autorii sunt de părere că tehnologia va fi curând inventată.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro