Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul pentru Ucraina și Israel/ UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Camera Reprezentanților a SUA, controlată de republicani, urmează a votat astăzi un pachet de 95 de miliarde de dolari care prevede acordarea de asistență de securitate Ucrainei, Israelului și Taiwanului.

UPDATE: Majoritatea Camerei Reprezentanților SUA a votat sâmbătă în favoarea unui proiect de lege care alocă fonduri suplimentare Ucrainei, parte dintr-un pachet în valoare totală de 95 de miliarde de dolari. 

De asemenea, ca parte a aceluiași pachet, s-a dat vot favorabil pentru a aloca fonduri suplimentare Israelului. Prin pachetul de 95 de miliarde de dolari, SUA oferă ajutor aliaților cheie din întreaga lume. 

---- 

Înaintea votului, Camera a început o dezbatere serioasă, deoarece președinții republicani ai comisiilor și democrații de top s-au unit pentru a o adoptare rapidă care să asigure că SUA își sprijină aliații și rămâne un lider pe scena mondială.

"Ochii lumii sunt ațintiți asupra noastră, iar istoria va judeca ceea ce facem aici și acum", a declarat Michael McCaul, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților.

Scena din weekend a prezentat o demonstrație izbitoare de acțiune a Congresului după luni de blocaj alimentat de republicani, care dețin majoritatea, dar sunt profund divizați în privința ajutorului extern, în special pentru Ucraina.

Vor avea loc o serie de voturi asupra a trei proiecte de lege privind ajutorul pentru Ucraina, Israel și Indo-Pacific

Președintele Camerei Deputaților, Mike Johnson, se bazează pe sprijinul democraților pentru a se asigura că pachetul militar și umanitar este aprobat și că ajutorul ajunge la aliații SUA.

Vor avea loc o serie de voturi asupra a trei proiecte de lege privind ajutorul pentru Ucraina, Israel și Indo-Pacific, precum și un al patrulea care conține alte câteva propuneri de politică externă, inclusiv o reprimare a platformei de socializare TikTok.

În cazul în care voturile vor avea succes, pachetul va merge la Senat, unde adoptarea în zilele următoare este aproape asigurată. 

Președintele Joe Biden a promis că îl va semna imediat.

Trecerea prin Cameră ar înlătura cel mai mare obstacol în calea solicitării de finanțare a lui Joe Biden, făcută pentru prima dată în octombrie, când proviziile militare ale Ucrainei au început să se epuizeze, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel