Camelia Potec: Ne dorim să organizăm Campionatele Europene de nataţie la Otopeni; preşedintele LEN vine la Bucureşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce doreşte să organizeze Campionatele Europene de nataţie la noul Complex Olimpic de la Otopeni, acesta urmând să fie vizitat în acest sens de preşedintele Ligii Europene de Nataţie (LEN), Paolo Barelli.

"Noi ne-am dorit încă de anul acesta ca Internaţionalele României să le organizăm la Otopeni. De fapt, ne-am dori să avem două competiţii de acest nivel, una la Otopeni şi una la Dinamo. Vrem să avem un început la noul bazin pentru că ne dorim să organizăm, la Otopeni, Campionatele Europene, atât la seniori, cât şi la juniori. Exact când vom organiza aceste Europene vom discuta după ce vom intra în apa din bazinul de la Otopeni, pentru că în bazin am mai intrat până acum", a afirmat Potec.

"Este fezabil să organizăm Campionatele Europene de nataţie, eu fac parte din board-ul federaţiei europene. Deja vorbesc acolo de doi ani despre posibilitatea de a avea Europenele la Bucureşti. Probabil că luna viitoare va veni şi preşedintele Federaţiei Europene de Nataţie (n.r. - Paolo Barelli) aici ca să vadă complexul de la Otopeni. Vom şti mai multe în momentul când vom avea bazinul deschis. Nu vreau să cerem oficial organizarea acestor Europene fără să ştim clar că îl avem deschis", a adăugat preşedinta federaţiei de nataţie.

Locaţia, aproape finalizată

Camelia Potec a menţionat că noul Complex Olimpic de nataţie de la Otopeni este finalizat, însă nu este deschis pentru că nu a fost construită încă parcarea şi drumul de acces. "Deschiderea bazinului de la Otopeni nu ţine de constructori, ţine mai mult de primărie. Pentru că mai sunt probleme legate de parcare, de drumul de acces până la bazin şi aşa mai departe. Deocamdată nu avem nicio dată exactă când va fi deschiderea. Noi sperăm că va fi anul acesta", a precizat Camelia Potec.

Complexul Olimpic de nataţie de la Otopeni va avea o capacitate de 3.500 de locuri pe scaune pentru spectatori şi va include un bazin olimpic de înot 25x51,25 m, un bazin olimpic de sărituri 21x25 m, un bazin de antrenament 15x25 m şi alte trei bazine de iniţiere şi recuperare. Complexul va avea vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, un cabinet medical, sală de conferinţe şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare de 6 metri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel