Caloriile vor apărea pe listele meniu ale acestei țări. Motivul din spate
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Daria Shevtsova)
Sursă foto: Pexels (Daria Shevtsova)
Meniurile restaurantelor din Marea Britanie vor afișa caloriile, într-o inițiativă ce urmărește sănătatea publică. 

Restaurantele, cafenelele și restaurantele doar cu livrare, care au mai mult de 250 de angajați, trebuie să imprime câte calorii sunt în produsele de pe meniurile lor, site-urile web și pe platformele de livrare, scrie BBC. Noua regulă face parte din planurile guvernamentale de a combate obezitatea, ajutând oamenii să facă alegeri mai sănătoase.

Unele restaurante se tem că vor crește costurile, în timp ce o organizație caritabilă dedicată tulburărilor de alimentație spune că inițiativa ar putea contribui la gânduri și comportamente dăunătoare.

Lanțurile de restaurante care au adoptat afișarea caloriilor 

Conform noilor reguli, companiile mari de produse alimentare și băuturi din Anglia, cu 250 sau mai mulți angajați, trebuie să afișeze informațiile despre caloriile alimentelor și băuturilor răcoritoare care nu sunt preambalate.

Unele lanțuri de restaurante publică deja informații despre conținutul de calorii din mâncarea lor în meniurile lor, cum ar fi pub-urile Wetherspoons și restaurantele The Real Greek. McDonald's o face de mai bine de un deceniu în Marea Britanie. 

Mark Selby, co-fondatorul restaurantului de mâncare stradală în stil mexican Wahaca, a declarat pentru BBC că lanțul este ”complet pregătit să fie concis și transparent” către clienți cu privire la informațiile despre alimente și băuturi. Tot acesta a mai spus că afișarea doar a numărului caloriilor este o problemă.

”Spune o parte a poveștii, dar cred că ratează puțin câteva elemente fundamentale destul de importante ale alimentelor, fie că este vorba despre nutriție, fibre, toate acele lucruri, despre care credem că ar putea fi mai relevante și cu siguranță ar trebui luate în considerare”, a mai spus Selby. 

Fast-food-ul prosteşte

Oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud, Los Angeles, au analizat rezultatele de la zeci de studii desfășurate pe șoareci. Astfel, aceștia au descoperit că o dietă bogată în calorii și grăsimi (cunoscută şi ca „dieta occidentală” în comunitatea științifică) a fost asociată cu o memorie mai precară, anxietate crescută și alte probleme cognitive. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel