Călin Popescu Tăriceanu, criticat dur de Frans Timmermans după atacul la șefa ÎCCJ, Livia Stanciu
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 25 iun 2015, 21:29
WhatsApp
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, în Comisia LIBE a PE, că i-a spus ”foarte clar” lui Călin Popescu-Tăriceanu că nu are voie să o atace pe şefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă preşedintele Senatului a făcut acest lucru.

"I-am spus foarte clar preşedintelui Senatului: cred că într-un stat de drept nu ai voie să-l ataci pe preşedintele celei mai înalte curţi de justiţie a ţării. Aşa ceva nu se face. Dar el a făcut asta. Şi i-am spus în faţă că nu faci aşa ceva", le-a transmis Frans Timmermans membrilor Comisiei LIBE din cadrul Parlamentului European.

"Nu-mi place că în prezent este o confruntare deschisă între două puteri ale statului, Parlament şi sistemul judiciar, care se critică reciproc în public, în media. Asta nu e bine pentru niciuna dintre ele şi sper că toată lumea înţelege acest lucru în România", a continuat prim-vicepreședintele CE, potrivit Mediafax.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Cred că doamna Stanciu ar trebui să citească Constituţia

Oficialul european a precizat că executivul european nu critică statele membre, ci pe politicienii acestora.

"Noi nu criticăm ţări, criticăm politicieni. Ştiţi, ţările înseamnă mult mai mult decât nişte politicieni. Din fericire", a punctat Frans Timmermans.

Referitor la imunitate, el a explicat că în fiecare ţară există o legislaţie privind imunitatea, dar "în aproape toate parlamentele din lume are legătură cu activităţile derulate în calitate de parlamentar". Totodată, el a reiterat faptul că deciziile privind ridicarea imunităţii trebuie să se bazeze pe aceleaşi criterii.

În 28 mai, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a fi făcute verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afectarea autorităţii puterii judecătoreşti şi decredibilizarea sistemului judiciar, după ce Călin Popescu Tăriceanu a cerut demiterea Liviei Stanciu şi a Laurei Kovesi.

Vezi și: Iohannis i-a răspuns lui Tăriceanu! Ce spune despre demiterea lui Kovesi și Stanciu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?