Călin Nistor, delegare la conducerea DNA. CSM discută propunerea
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
DNA
DNA
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, joi, propunerea de delegare a lui Călin Nistor la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ocupă poziţia de procuror-şef adjunct. 

Potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul instituţiei, Secţia pentru procurori urmează să discute "propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie". Călin Nistor este cel care asigură în acest moment conducerea Direcţiei, după ce Anca Jurma a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar. 

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. Ulterior, ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Klaus Iohannis a respins însă această propunere. 

Vezi şi: Laura Codruța Kovesi - coincidența, față-n față. Adevăratul blocaj

Valentine's Day. Mesaje, felicitări pentru persoana iubită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel