Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 mai 2020 - Cruce Neagră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 mai 2020 - Cruce Neagră. Pe data de 2 mai 2020, este prăznuit Sfântul Atanasie cel Mare - Aducerea moaştelor sale în Constantinopol.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 mai 2020 - Cruce Neagră. Sfântul Atanasie cel Mare a fost unul dintre cei mai de seamă episcopi ai Bisericii creştine din Alexandria în sec. al IV-lea. La 24 de ani a fost hirotonit diacon de către arhiepiscopul cetăţii, Alexandru, incredintandu-i-se totodată şi funcţia de secretar al acestuia, scrie crestinortodox.ro. În această calitate îl însoţeşte pe patriarh la Sinodul de la Niceea, în 325, unde joacă un rol decisiv în combaterea arianismului şi în condamnarea lui Arie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 mai 2020 - Cruce Neagră. Este ales episcop al Alexandriei, odată cu moartea Sfântului Alexandru - 8 iunie 328. Sfântul Atanasie a fost episcop până în 373. În tot acest timp a suferit cinci exiluri. Majoritatea lucrărilor sale au ca obiect lupta pentru apărarea credinţei niceene.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 mai 2020 - Cruce Neagră. Sfântul Atanasie cel Mare a murit la 2 mai 373, după 45 de ani de episcopat. A fost unul dintre primii episcopi nemartiri care au primit un cult public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel