Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 iulie 2019 - Cui trebuie să-i spui "la mulți ani!"
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 iulie 2019 - Cui trebuie să-i spui "la mulți ani!". Pe data de 17 iulie, românii prăznuiesc un mare sfânt.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 iulie 2019 - Cui trebuie să-i spui "la mulți ani!". Sfânta Marina a primit învăţătura despre Hristos la vârsta de doisprezece ani. După moartea mamei sale, tatăl său nu a mai considerat-o fiica sa şi a început să o urască pentru credinţa ei în Hristos.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 iulie 2019 - Cui trebuie să-i spui "la mulți ani!". Într-o zi, a plecat cu oile tatălui său la câmp. Aici s-a întâlnit cu eparhul Olimvrie, un mare prigonitor al creştinilor. Acesta s-a hotărât să o ia de soţie. Însă, când a aflat că este creştină a cerut să fie luată şi dusă în cetate spre a fi chinuită, scrie crestinortodox.ro. A fost bătută din cap până în picioare şi aruncată în temniţă.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 iulie 2019 - Cui trebuie să-i spui "la mulți ani!". Aici, sub chipul unui şarpe, diavolul s-a încolăcit în jurul capului ei ca să o omoare. Când Marina s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci, şarpele a crăpat, iar ea a fost înconjurată de o lumină cerească

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 iulie 2019 - Cui trebuie să-i spui "la mulți ani!". În acel moment Sfânta Marina s-a vindecat de toate rănile ei. În următoare zi a fost aruncată în foc şi în apă, dar le-a îndurat pe toate că şi când ar fi fost în trup străin. După aceste pedepse a fost condamnată la moarte prin decapitare. Sfânta Marina a trecut la cele veşnice la vârsta de 15 ani, în anul 270.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel