Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2021. Pe data de 1 iulie, este prăznuit Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2021. Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi s-a născut la începutul secolului al XIV-lea. Sfântul Leontie a intrat în monahism de tânăr, la Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi, primind numele Lavrentie. După o vreme se retrage în sihăstrie, unde a construit un schit ce avea să-i poarte numele: "Schitul lui Lavrentie“, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2021. Pravila pentru obştea de aici era următoarea: hrana o singură dată în zi, la asfinţitul soarelui, afară de sărbători; somn de trei-patru ore pe noapte, iar de la miezul nopţii până dimineaţa - priveghere în biserică, după rânduiala Sfântului Munte şi tradiţia pustnicească. Pe locul unde a fost "Sihăstria lui Lavrentie“, astăzi se afla satul Laura, comuna Vicovul de Sus, din judeţul Suceava.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2021. Potrivit unor istorici, Sfântul Leontie ar fi ajuns chiar episcop la Rădăuţi, în timpul domniei lui Alexandru Voda cel Bun, dar spre bătrâneţe s-a retras din scaunul episcopal. Zaharia Kopistenski, cel care îi scrie viaţa, îl numeşte "făcător de minuni”. Aşa ne putem explica de ce în vechime stradă de azi Bogdan Voda din Rădăuţi, unde se afla şi ctitoria domnitorului, se numea "Drumul Sfântului". Tradiţia spune că a fost duhovnicul Sfântului Daniil Sihastru.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2021. În şedinţă sinodală din 20 iunie 1992 s-a hotărât canonizarea să oficială. Prăznuirea Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuţi se va face în fiecare an, pe 1 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel