Calendar alegeri 2024, prima reacție a UDMR. Kelemen Hunor, mesaj fulger în timp ce liderii PSD - PNL erau în fața presei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor, președintele UDMR, a transmis un mesaj în timpul declarației de presă comune PSD - PNL, susținând că: aceasta este singura modalitate de a ne proteja comunitatea de extremiștii români. 

”Comasarea alegerilor nu va schimba nimic. Pentru noi, miza este interesul maghiarilor din România! Liderii partidelor din coaliție au anunțat, astăzi, că vor comasa alegerile europarlamentare cu cele locale care se vor organiza pe 9 iunie. Nu ne este teamă, noi ne-am făcut treaba, chiar bine în anii trecuți, astfel că stăm în fața comunității noastre cu mult curaj. Comasarea alegerilor nu schimbă miza: trebuie să continuăm să apărăm interesele maghiarilor din România și în 2024.

Comunitatea maghiară trebuie să câștige cât mai multe posturi în administrația locală în urma alegerilor locale și trebuie să ne menținem reprezentarea în Europa. Aceasta este singura modalitate de a ne proteja comunitatea de extremiștii români: dacă noi suntem în fruntea comunităților noastre, dacă avem o reprezentare puternică la București și la Bruxelles.

S-a vorbit prea mult despre jocuri de putere în ultima vreme, dar cei cărora nu li s-a acordat deloc timp sunt cetățenii. Anul acesta ar trebui să vorbim despre dezvoltarea localităților noastre și despre viitorul Uniunii Europene, nu despre jocuri politice. În mijlocul atâtor zgomote, cred că avem nevoie de voci clare și credibile, iar noi suntem și vom fi așa” a scris Kelemen Hunor, liderul UDMR, pe Facebook. 

De asemenea, Csoma Botond (UDMR) a spus, la Digi 24, că sunt pregătiți pentru orice și că dublarea la locale înseamnă ca unul să fie în funcție și unul în așteptare.

Și Dreapta Unită a reacționat:

"Adevărata comasare s-a produs: PSD și PNL sunt de astăzi un singur partid. Partidul Unic împotriva României. 

Este momentul în care trebuie să fim uniți, toți cei care ne dorim o țară modernă.

La Stânga Comasată PSD-PNL există o singură alternativă: alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Vom avea candidați comuni la toate alegerile de anul acesta.

Misiunea noastră este să oprim jaful din banii publici, să tăiem taxele și să lăsăm banii în mâinile oamenilor care muncesc cinstit și să modernizăm România. 

Ce s-a întâmplat?

Trei oameni - Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă - au decis, în spatele ușilor închise, departe de ochii românilor, să își împartă țara și instituțiile. Au decis că votul tău nu ar trebui să conteze. 

Ce înseamnă asta pentru noi? 

În ultimii trei ani, am văzut ce înseamnă o guvernare a partidului unic PSD-PNL. Am avut creșteri de taxe și prețuri, în timp ce Iulian Dumitrescu, baronul PNL de Prahova, cheltuia 6 milioane de lei într-un an pe vacanțe și cumpărături luxoase. Totul, din banii furați de la buget. Iar în timp ce cereau românilor să strângă cureaua, ei își măreau pensiile speciale. 

Putem să îi oprim. Împreună. 

Ce facem? 

Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni în toate rândurile de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. 

Vom contesta orice comasare pe toate căile legale. 

De asemenea, Dreapta Unită cere declanșarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgență a legii de alegere a primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum au votat românii."

Calendar alegeri 2024

9 iunie: alegeri europarlamentare + alegeri locale.

septembrie (trei date posibile): ambele tururi ale alegerilor prezidențiale

8 decembrie: alegeri parlamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel